Foarfece si cuttere – la ce le folosim, unde le gasim si ce pret au ?

Foarfecele si cutterele sunt obiectele pe care le folosim ori de cate ori avem nevoie sa taiem ceva intr-o linie dreapta si nu numai. Sunt obiecte necesare aproape peste tot. Intr-o gospodarie ele ajuta la taierea de cabluri, reviste, hartii obisnuite dar si plastic sau metal. In functie de materialul pe care il avem de taiat, aceste obiecte sunt confectionate. De obicei, intr-o gospodarie avem 3 tipuri de foarfece. Foarfeca de care ne folosim pentru a taia hartia, foarfeca pe care o folosim la taiatul unghiilor si foarfeca de care ne folosim pentru taiatul unei bucati de carton, tabla etc. Foarfecele si cutterele sunt obiecte de birotica importante.

Daca avem o locuinta ce presupune si o curte, atunci vom avea inca o foarfeca in plus si anume foarfeca pentru taiat copaci etc. Nu este un lucru neobisnuit sa folosim foarfeca de taiat copaci si la taiatul tulpinilor florilor noastre sau de ce nu, sa taiem anumite frunze din copac sau fire de iarba razlet crescute. Indiferent de ce avem de taiat, o foarfeca este indispensabila dintr-o locuinta si nu numai. O foarfeca este obiectul de care un scolar are nevoie in ghiozdan, o foarfeca e necesara s17i la biroul unde lucram, o foarfeca ne ajuta si in deplasari precum drumetiile la munte, excursii etc. Este recomandat ca fiecare persoana sa aiba in casa foarfece si cuttere

Cutterul este acel obiect un forma de linie, care are inauntru o lama foarte fina care ne ajuta sa taiem cu precizie anumite obiecte. Este folositoare mai ales in cazul atelierelor de lucru incepand cu florarii si pana la ateliere mecanice. Taie cu precizie si sunt foarte folositoare in multiple domenii de activitate.

Atat foarfecele cat si cutterele sunt obiecte de care ne folosim atunci cand avem nevoie de o taietura fina, precisa si in linie dreapta. Asa cum cutitul este necesar in bucatarie, foarfeca si cutterul sunt necesare in gospodarie si nu numai.

Unde le gasim?

Depinde ce foarfeca sau cutter cautam. Daca avem nevoie de o foarfeca pentru unghii, atunci o gasim la magazinele ce vand produse cosmetice si de ingrijire corporala. Daca insa cautam o foarfeca pentru copil, vom cauta in librarii; o foarfeca de gradina o vom gasi in magazinele de profil si foarfeca normala pentru uz zilnic, o vom gasi in aproape orice magazin ce comercializeaza produse de acest gen. L fel si in cazul cutterului, il vom putea cumpara din magazine specializate ce vand astfel de produse.

Cat costa?

Preturile sunt in functie de material, culoare dar si marca. O foarfeca de unghii porneste de la cativa lei si poate ajunge la cateva sute, depinde de marca acesteia. La fel si in cazul unui cutter sau a unei foarfece normale… Nu sunt produse foarte scumpe daca optezi sa cumperi ceva modic si nu esti extravagant, cautand o firma anume. Sunt produse pe care te poti baza, sunt rezistente, sigure. Foarfecele pentru copii de exemplu au un sistem special care ofera protectie in plus celor mici, evitand accidentele nedorite!