Conserve pentru câini: când să oferi animalului hrană umedă?

Umedă, gustoasă și plăcută ca miros, conserva carne este preferata animalului tău de companie? Este adevărat că patrupedele preferă întotdeauna hrana umedă, insă ca stăpân trebuie să știi când este momentul oportun să ii oferi o conservă sau un plic!

Află mai multe detalii despre conserve caini din rândurile ce urmează, pentru a te asigura că oferi câinelui tău o alimentație corespunzătoare, în funcție de vârsta pe care o are, dar și în funcție de rasa din care face parte!

Conserve câini, o alegere inspirată pentru pui

Ai un pui de câine, care încă nu are dantura suficient de bine dezvoltată pentru a mânca bobițe uscate? Atunci poți să îi oferi prietenului tău necuvântător hrană umedă, astfel încât acesta să se dezvolte armonios fizic și psihic. Alege, însă, o conservă care să conțină toți nutrienții necesari pentru animalul tău de companie, mai ales la o vârstă fragedă! De exemplu, în primele luni de viață, câinele are nevoie de multă proteină, grăsime, carbohidrați dar și de vitamine și minerale, datorită cărora să își poată dezvolta sistemul osos foarte bine. Ulterior, pe măsură ce crește, îi poți schimba hrana umedă cu una mai bogată doar în proteină și vitamine.

Hrana umedă, ideală atunci când cățelul tău este bolnav

De regulă, atunci când animalele se îmbolnăvesc, încep să refuze atât apa, cât și mancarea. Dacă prietenul tău patruped se confruntă, însă, cu probleme la nivelul stomacului, este bine să știi că ai la dispoziție conserve gastro, potrivite pentru astfel de momente. Pe lângă faptul că blănosul nu le va refuza, acestea îl și ajută să se vindece și să își revină la starea de dinainte! Dacă ai nevoie de ajutor în alegerea celor mai bune conserve câini, cere ajutorul unui medic veterinar: el va ști să îți recomande hrana potrivită.

Recompensă

Atunci când câinele tău este suficient de mare, încât să îi oferi zilnic doar hrană uscată, îi poți oferi drept recompensă o dată pe săptămână și un plic sau o conservă. Astfel, animalul înțelege când face ceva bine și își va da silința să fie ascultător în continuare. Pentru a evita să se obișnuiască, însă, doar cu hrana umedă, i-o poți amesteca cu bobițele.

Combină suplimentele nutritive cu plicuri sau conserve câini

Suplimentele nutritive pentru articulații, pentru oase ori pentru digestie sunt esențiale pentru câini, mai ales în primul an de viață. Dacă animalul tău refuză să le ia pe cale orală, le poți pisa și le poți introduce în hrana umedă. Astfel, câinele nu va ști și va primi ingredientele de care are nevoie pentru o creștere sănătoasă fără probleme!

Cantitatea optimă de hrană

De regulă, pe ambalajul conservelor regăsești informații despre cantitatea potrivită de hrană umedă pe care este bine să i-o oferi cățelului, în funcție de greutatea pe care acesta o are. În acest fel, îți va fi foarte ușor să investești în mâncare de calitate, pe care apoi să o dai prietenului tău necuvântător fie ca hrană principală, fie ca recompensă ocazională.

Ingrediente

Nu în ultimul rând, recomandat este să citești și lista de ingrediente din care sunt realizate conservele pentru câini. Dacă pentru pui, vitaminele, proteinele și carbohidrații sunt esențiale, pe măsură ce cresc, câinii au nevoie de mai multă proteină de mai puțină grăime, astfel încât să îți păstreze organismul sănătos!

Accesează NovaFood.ro și găsești aici o gamă largă de hrana umeda caini. În același timp, online găsești și hrană păsări de calitate, dar și hrană pentru pisici. Poți comanda online tot ce ai nevoie pentru a te asigura că necuvântătoarele primesc alimentația potrivită pentru tine!

Date de contact:

Email: [email protected]

Telefon: 0724239215