sistem de alarma

Cum iti dai seama ca trebuie sa inlocuiesti sistemul de alarma?

 

Un sistem de alarma este, fara doar si poate, esential pentru protectia locuintei sau afacerii tale si, desigur, pentru confortul tau sau al angajatilor! Din fericire, exista o multime de sisteme de alarma performante pe piata. Din nefericire, chiar si cele mai avansate devin ineficiente in timp, au diverse erori si trebuie inlocuite. De aceea, pentru a minimiza riscul incidentelor neplacute, este important sa verifici in mod frecvent sistemele de alarma si sa atragi atentia la anumite lucruri care ar putea indica faptul ca trebuie sa instalezi un nou sistem.

Asadar, iata cum sa-ti dai seama ca sistemul de alarma trebuie inlocuit!

 

Alarme false frecvente

Cel mai usor mod de a intelege daca sistemul de alarma nu mai functioneaza cum trebuie este sa observi cat de des se declanseaza alarmele false. Acestea pot fi cauzate de diverse probleme tehnice, cum ar fi senzori defectuosi sau probleme de conexiune. In primul rand, alarmele false sunt extrem de enervante, mai ales daca se declanseaza in timpul noptii. In al doilea rand, daca sistemul declanseaza alarme false frecvent, s-ar putea ca intr-o buna zi sa fie o situatie cu adevarat urgenta, iar tu sa crezi ca este, din nou, o alarma falsa.

Eroare de legatura cu centrul de monitorizare

Un alt semn ca sistemul tau de alarma trebuie inlocuit este aparitia unor erori care indica lipsa de legatura cu centrul de monitorizare. Poate fi vorba de diverse probleme de conexiune sau defectiuni in componentele sistemului. Lipsa unei legaturi eficiente poate compromite capacitatea firmei de paza de a raspunde prompt in caz de pericol.

Baterii care se descarca rapid

Daca bateriile sistemului tau de alarma se descarca rapid, s-ar putea sa fie nevoie sa investesti intr-un sistem nou. Aceste dispozitive sunt concepute in asa fel incat sa functioneze perioade lungi fara sa inlocuiesti bateriile prea des. Asadar, daca ai observat ca in ultima vreme ai tot inlocuit bateriile, este posibil ca echipamentul sa prezinte semne de uzura.

Functionalitati invechite

Tehnologia sistemelor de alarma evolueaza rapid. Daca sistemul tau de alarma nu are functionalitati moderne, cum ar fi monitorizarea video in timp real, notificari pe telefonul mobil sau legatura cu alte sisteme de securitate inteligente, ar fi bine sa cauti un upgrade.

Defectiuni frecvente ale senzorilor

Senzorii sunt componenta de baza a unui sistem de alarma. Daca acestia nu functioneaza cum trebuie sau au prea multe erori, sistemul devine ineficient. Problemele cu senzorii pot fi cauzate de uzura sau expunerea la conditii de mediu extreme.

Asistenta tehnic limitat

Pe masura ce tehnologia avanseaza, suportul tehnic pentru sistemele mai vechi devine din ce in ce mai limitat. Daca intampini dificultati in gasirea pieselor de schimb si nu beneficiezi de suport tehnic pentru modelul sistemului tau de alarma, ar trebui sa instalezi un echipament de ultima generatie.

 

Daca esti in cautarea unui sistem de alarma modern dotat cu cele mai avansate tehnologii, cere sfatul companiei MAOProtect.ro! Specialistii echipei MAOProtect te vor ajuta sa alegi un sistem de alarma eficient si iti pot oferi mai multe detalii despre alte servicii de paza si protectie, inclusiv monitorizarea continua si interventia rapida.