Ce este tenisul si de ce tot mai multe persoane il joaca?

Tenisul este un sport care poate fi jucat in doua sau patru pe smoala, iarba sau teren greu. Este pentru toata lumea, indiferent de varsta sau sex, este necesara doar o stare fizica buna. Ca sa nu mai vorbim, desigur, de echipamentul potrivit care te va face cel mai elegant dintre jucatorii de pe teren. Exista mai multe tipuri de tenis, inclusiv tenis de masa, si fiecare joc are echipamentul sau potrivit. Noi recomandam alegerea unui echipament potrivit care sa te ajute sa practici acest sport.

In ceea ce priveste succesul unui jucator, in trecut prea des am auzit doar despre importanta pregatirii fizice si a tehnicii, in timp ce am uitat un alt aspect fundamental, si anume acela al stabilitatii psihice si psihologice a jucatorului.

Presiunile psihologice la care sunt supusi in mod constant jucatorii de tenis au crescut de la an la an, atat de mult incat, in timp, in unele cazuri chiar devin un balast nesustenabil, adevarat pentru psihicele cele mai nestatornice sau slabe. Este suficient sa te uiti la orice turneu din circuit pentru a-ti da seama de cantitatea disproportionata de ticuri nervoase pe care multi jucatori le au acum, mai presus de toate Nadal, un simptom clar al unei acumulari de stres.

Pentru a juca tenis confortabil ai nevoie de echipament de tenis de camp de buna calitate, cu ajutorul caruia sa reusesti sa alergi pe teren si sa ramai cat mai mobil. Atunci cand echipamentul nu te ajuta, iti va fi greu sa obtii rezultatele dorite in teren si de aceea recomandam alegerea celui mai bun echipament posibil.

Tenisul devine din ce in ce mai feminin

Din ce in ce mai multe femei fac tenis. Odata cu aceasta feminizare evolueaza si tinutele. Jucatorii concureaza in eleganta si in in haine din ce in ce mai la moda si din ce in ce mai confortabile. Era femeilor de in tenis la moda este pornita.

Tenisul, un sport si pentru copii

Un sport distractiv, tenisul necesita o anumita abilitate si o doza buna de incredere in sine. Este o disciplina perfecta care ii va permite copilului sa-si dezvolte autocontrolul si coordonarea ochi / mana. Micii jucatori de tenis din iarba vor putea incepe sa loveasca mingea de la varsta de 5-6 ani.

Curiozitati despre tenis si tenis de camp

  • Coeficientul de restituire a recuperarii: o minge care cade de la 1,80m va sari la aproximativ 1,30m pe smoala si 1m pe iarba.
  • Coeficientul de frecare: o minge in joc, in contact cu lutul, va pierde 40% din viteza sa.
  • Argila este mai abraziva decat iarba, unde aceeasi minge la aceeasi viteza va pierde doar 30% din viteza sa. Intr-adevar, iarba fiind neteda, mingea va aluneca mai mult decat sari.
  • Dimpotriva, pe smoala, mingea va adera mai mult la suprafata si, prin urmare, va avea efectul dorit.
  • Un serviciu la 190 km / h va reveni cu 8 km / h mai putin rapid pe lut decat pe iarba. Prin urmare, timpul de reactie al unui jucator pe iarba este redus cu 17% pentru acelasi serviciu.
  • Dimensiunea legala a gazonului este de 8 milimetri, nu inca una, nici una mai mica.
  • Iarba trebuie mentinuta pe tot parcursul anului pentru a obtine dimensiunea potrivita la inceputul sezonului.
  • Exista doar un numar redus de terenuri de iarba naturala in Romania.
  • La 2 mai 2007, pentru prima data in istorie, a fost construita o curte hibrida: jumatate de smoala, jumatate de iarba. A fost realizat pentru un meci de expozitie intre numerele mondiale 1 si 2 din acea vreme.