Tot ce trebuie să știi înainte de cumpărarea unui șemineu

Dacă ar trebui să scriem în detaliu tot ceea ce este important de știut despre șeminee, probabil am putea scrie o întreagă carte. Cu toate acestea, vom încerca să cuprindem cele mai importante aspecte despre aceste produse, prin răspunsurile la cele mai frecvente întrebări căutate pe internet.

Dacă ești curios despre acest subiect și vrei să afli mai multe despre seminee, sau vrei să ai un punct de pornire în a afla mai multe, ești în locul potrivit.

 

De câte tipuri sunt șemineele?

Șemineele se dezvoltă și s-au dezvoltat puternic în ultimii ani. Astfel că modelele noi nu încetează să apară, iar cele deja consacrate rămân la fel de populare ca în trecut. Astfel, vom putea alege dintr-o gamă extrem de largă de șeminee dintre care amintim: șemineele pe lemne, cele electrice, cele pe gaz sau bio-etanol, dar și șemineele exterioare și încălzitoarele de terase.

 

Unde poate fi montat un șemineu?

Un șemineu poate fi montat în orice fel de încăpere. Datorită numeroaselor tipuri acum existente, ne putem bucura de un astfel de produs atât într-o casă, dar și într-un simplu apartament. Desigur, alegerea unui șemineul pe lemne va cere un spațiu mai extins și montarea unui coș cu fum, însă aceste detalii trebuie discutate cu experții cărora le prezentăm spațiul de care dispunem.

 

Cum știu să aleg corect un coș de fum?

Vorbind de aceste șeminee pe lemne nu putem evita subiectul coșului de fum. Coșul de fum este cel care se asigură că funcționarea este una corectă și că particulele obținute prin ardere sunt eliminate corespunzător. Acesta trebuie ales astfel încât lățimea interioară să se potrivească cu cea a focarului șemineului. Dacă aceste două componente nu se potrivesc perfect, pot să apară probleme în funcționarea șemineului și accidente nedorite.

 

Cum montez un șemineu?

În funcție de tipul șemineului, și modul în care acesta se montează este diferit. Astfel, un șemineu care necesită și montarea unui coș de fum va necesita ajutor de la o echipă de specialiști, iar montarea va dura un interval mai lung de timp. Cu toate acestea, există șeminee, cum ar fi cele electrice, ale căror montare necesită doar plasarea sa în locul dorit, urmând ca șemineul să fie băgat în priză și pornit.

 

Cum întrețin un șemineu?

Pentru a ne asigura că produsul cumpărat va rezista în timp, este important ca acesta să fie întreținut corespunzător. Acest lucru implică curățarea constantă a focarului și a coșurilor de fum, dar și asigurarea că toate căile prin care șemineul respiră nu sunt înfundate. O grijă față de șemineu ne va asigura că banii pe care i-am dat sunt potriviți perioadei de timp în care produsul funcționează corespunzător.

 

Șeminee-Expert – recomandarea noastră în materie de șeminee

Pentru a ne bucura de un produse de calitate, este important ca acesta să fie achiziționat de la o echipă de încredere. Astfel, recomandarea noastră merge către cei de la Șeminee-Expert. Aceștia au o vastă experiență în domeniu și, în același timp, pun pe piață și foarte multe produse diverse, cum ar fi: seminee pe gaz, șeminee electrice sau pe lemn. Pentru a afla mai multe despre ei și despre produsele lor, tot ce trebuie să faceți este să accesați seminee-expert.ro.

 

Date de contact:

Telefon: +4 0721 280 587
+4 0784 292 820
+4 0744 207 437

Fax: +4 031 8169286

E-mail: [email protected]

Showroom: Strada Petrache Poenaru, Nr 2, sector 5, Bucuresti