Totul despre apa oxigenata, oxidanti si decolrarea parului

Cu totii am auzit de apa oxigenata fara a fi avut ocazia sa o folosim. Dar ce este mai exact? Numita si peroxid de hidrogen, apa oxigenata are mai multe functii precum dezinfectarea si tratarea ranilor mici. Dar o stim mai mult pentru functia sa de albire si mai precis, de decolorare parului.

Cum se utilizeaza peroxidul de hidrogen pentru par?

Peroxidul de hidrogen este foarte des folosit ca decolorant, fiind cunoscut sub numele de oxidant. Dar, fiind considerat toxic, trebuie manipulat cu mare grija. Iata cateva sfaturi pentru utilizarea peroxidului de hidrogen fara a provoca daune.

23

Utilizati doza corecta de oxidant

Oxidantul este disponibil in doze diferite pentru utilizari diferite. Peroxidul de hidrogen de volum mai mic este utilizat in general pentru ingrijirea pielii, iar peroxidul de hidrogen de volum mediu spre puternic este potrivit pentru decolorare parului, a parului corpului si a pufului (poate fi oxidant de la 9% la 40%). Cu cat doza creste, cu atat este mai importanta grija acordata utilizarii peroxidului de hidrogen.

Decolorarea parului

Primul lucru pe care sa il faceti: efectuati un test. Nu trebuie sa faceti o decolorare, mai ales daca nu ati mai facut asta niciodata, fara a fi efectuat anterior un test pe o zona mica de pe brat. Daca zona incepe sa va manance sau sa va usture rau si se inroseste, nu va recomandam sa folositi oxidantul. In plus, decolorarea cu peroxid de hidrogen se efectueaza numai pe parul sanatos, care nu este deja vopsit sau permanent. Odata ce aceste aspecte sunt luate in considerare, puteti trece la decolorare. Va recomandam sa folositi doar produse de top, precum cele de la Wella Professionals. Aici puteti gasi oxidant cu diverse concentratii si forme (apa oxigenata sau crema), pudra decoloranta si vopsea speciala pentru par blond. In plus, profitati de Wella Professionals Black Friday.

Pe parul curat, aproape uscat, pulverizati peroxidul de hidrogen pe toata lungime. Combinati-l cu vopseaua blonda sau pudra decoloranta pentru a distribui produsul mai uniform si lasati sa actioneze: aproximativ 15 minute pe parul deschis si 30 de minute pe parul inchis. Clatiti bine cu apa calduta si asigurati-va ca nu mai sunt resturi inainte de a continua cu o samponare usoara, de preferinta, iar apoi cu un balsam.

In ce cazuri nu ar trebui sa utilizati peroxid de hidrogen?

Pe pielea fragila

Peroxidul de hidrogen poate fi toxic in unele cazuri. Prin urmare, este mai bine sa nu-l aplicati prea mult timp pe o zona sensibila, cum ar fi pielea fragila, cu riscul de a o irita pe aceasta din urma. Nu decolorati niciodata parul copiilor!

Pentru decolorarea parului negru

Vreti sa treceti de la maro la blond? Nicio problema! Dar nu utilizati peroxid de hidrogen pentru asta. De ce ? In primul rand pentru ca va fi destul de dificil ca un par castaniu brun sau negru inchis sa devina blond doar folosind peroxid de hidrogen. Pentru a trece de la un castaniu la un blond, trebuie neaparat sa treceti printr-o decolorare specifica, numita decapare, care este indicat sa fie facuta la salon, de catre un profesionist. Apoi, deoarece utilizarea peroxidului de hidrogen poate aduce parului tonuri de portocaliu sau galben, ar trebui sa folositi sampoane speciale pentru neutralizarea acestor tonuri.