In timp ce Dreptul penal se ocupa de infractiuni si de pedepsirea acestora, Dreptul civil are ca obiect disputele dintre persoane fizice si juridice, avand ca rezultat oferirea de despagubiri catre victima sau partea pagubita.
Cand ai nevoie de un avocat de Drept civil?
In practica, exista numeroase situatii in care poti avea nevoie de asistenta si reprezentarea juridica oferite de un avocat Iasi ca avocatiasiduhnea.ro. Printre cele mai frecvente litigii civile, se numara actiunile in pretentii si cele in revendicare, actiunile de evacuare si cele posesorii, succesiunile si partajele, precum si actiunile de granituire.
De asemenea, un avocat din Iasi specializat in Drept civil te poate ajuta in orice probleme legate de contracte de vanzare, donatii, schimb, inchiriere, locatiune, arendare, comodat, imprumut sau antrepriza. Sprijinul sau este recomandat si atunci cand este vorba despre obtinerea unor despagubiri materiale si daune morale sau despre obtinerea ordinului de protectie a victimelor infractiunilor de violenta in familie.
Redactarea diferitelor tipuri de documente reprezinta o alta situatie pentru care poti apela la ajutorul unui avocat din Iasi. Poate fi vorba despre cereri de chemare in judecata, despre intampinari, cereri reconventionale, cai de atac, contestatii la executare, tranzactii, notificari si multe alte tipuri de acte.
Cine poate fi reprezentat de un specialist in Drept civil?
Un avocat din Iasi specializat in aceasta ramura a Dreptului poate sa reprezinte atat persoane fizice, cat si persoane juridice. Este vorba, in cele mai multe cazuri, despre urmatoarele categorii:
- persoane care au incheiat diverse contracte, precum locatori sau locatari, vanzatori sau cumparatori, furnizori de servicii sau beneficiari;
- persoane implicate in dezbaterea unei mosteniri legale sau testamentare;
- persoane care revendica proprietati, indiferent daca este vorba despre terenuri, apartamente sau case;
- persoane care solicita un extras de carte funciara;
- persoane care doresc anularea unor documente juridice;
- persoane care solicita drept de proprietate prin uzucapiune si accesiune.
Cum poti fi ajutat pentru recuperarea datoriilor
Una dintre situatiile in care poti obtine ajutor de la un avocat din Iasi specialist in Drept civil este cea in care ai de recuperat datorii. Poate fi vorba de imprumuturi nerestituite la termen, de facturi fiscale scadente si neachitate sau de contracte nerespectate. De asemenea, apar si situatii in care exista sume datorate pe baza unor hotarari judecatoresti sau a unor contracte de prestari servicii ori de inchiriere.
Cu ajutorul unui specialist, recuperarea datoriilor este posibila pe mai multe cai. Cea mai simpla este calea amiabila, care implica o procedura prealabila unei actiuni in instanta, concretizata prin contactarea debitorilor, redactarea de notificari si somatii, precum si prin negocieri in vederea stabilirii unor termene de plata.
De asemenea, creantele pot fi recuperate prin intermediul unei actiuni in justitie. In functie de tipul creantei, se va identifica varianta cea mai potrivita, menita sa conduca la recuperarea efectiva a debitului. Aceasta poate fi, dupa caz, o cerere de valoare redusa, o ordonanta de plata sau o actiune de drept comun.
A treia posibilitate se refera la recuperarea prin intermediul executarii silite, imprejurare in care un cabinet de avocat Iasi te poate ajuta prin redactarea cererii de executare silita, prin mentinerea unui contact permanent cu executorul judecatoresc si prin supravegherea stadiului dosarului.
Apeleaza cu incredere la asistenta specialistilor, pentru a te asigura, de fiecare data, ca beneficiezi de toate posibilitatile pe care ti le ofera legea!
You may also like
-
Cum să îți construiești opera academică: Ghidul Alchimistului pentru Licență, Diplomă, Disertație și Grad Didactic de Nota 10
-
Cele Mai Populare Branduri de camere de Supraveghere Video: O Comparatie
-
De Ce Documente Ai Nevoie pentru a Aplica la un Credit Online Rapid
-
De la ateliere micuțe la gigant global: Povestea fascinantă a mărcii Audi
-
Cum iti dai seama ca trebuie sa inlocuiesti sistemul de alarma?