Curatarea corecta a ochelarilor

Amprente, pete de apa si grasime: nimic nu ii deranjeaza pe cei ce poarta ochelari mai mult decat ochelarii murdari. Doar cu o vedere clara, persoanele se pot concentra asupra lucrurilor importante. Exista tehnici speciale in curatarea ochelarilor, pe care un purtator, trebuie sa le aiba in vedere. Doar cateva mijloace stau intre posesor si cea mai perfecta pereche de ochelari de vedere.

Atunci cand persoana in cauza este in miscare si observa ca ochelarii acesteia ii sunt murdari, lavetele de curatat a ochelarilor din microfibra sunt potrivite pentru deplasare. Acestea sunt deosebit de moi si sterg praful si murdaria de pe ochelari.

Servetelele umede care contin alcool pot ataca suprafata lentilelor din plastic si pot deteriora straturile speciale ale lentilelor. Lavetele de curatare a ochelarilor care sunt contaminate cu corpuri straine (de exemplu, fibre de lemn) pot provoca mici fisuri in ochelari. Prin urmare, se recomanda utilizarea intotdeauna a unei lavete de curatat din microfibra pentru ochelari. Cel mai bine este sa se pastreze intotdeauna laveta de curatat in toc-ul ochelarilor. Acest lucru ii protejeaza si nu exista riscul zgarierii sau a depunerii de murdarie si praf pe laveta speciala de curatat.

Batistele, servetelele sau manecile camasii pot introduce murdarie si corpuri straine pe lentile in timpul curatarii, ceea ce poate provoca mici zgarieturi. Nu sunt potrivite pentru curatarea ochelarilor.

Curatarea ochelarilor cu lavete de curatare a ochelarilor este deosebit de practica atunci când se petrece timpul afara. Pentru a asigura beneficierea de noi ochelari pentru o lunga perioada de timp, se recomanda curatarea avansata a ochelarilor in mod regulat. Se asigura spalarea regulata a lavetei din microfibra (40 de grade, fara balsam de tesaturi). Acest lucru va impiedica aparitia de dungi pe ochelari atunci cand sunt uscati.

Pasii de urmat in curatarea ochelarilor sunt:

  1. Ochelarii se tin scurt sub un jet de apa calduta.
  2. Se iau lichide de spalare cu pH neutru si se freaca intre degetul mare si aratator pana cand este spumos.
  3. Se raspandeste sapunul spumos pe ochelari.
  4. Se clatesc lentilele sub apa calda.
  5. Dacă nu aveți lentile cu tratament hidrofob se sterg lentilele cu o lavetele din microfibra pana nu se mai vede urma de apa.

 

Desigur, se poate vizita oricand una din locatiile potrivite, ca de exemplu optica Iasi si, in calitate de client, se poate utiliza serviciul gratuit de curatare a ochelarilor!

Rama ochelarilor se poate curata asemena lentilelor, cu lichid de spalare cu pH neutru si apa calduta. Se asigura faptul ca ramele de ochelari se vor tine langa jet-ul de apa. In acest fel, se evita acumularea unei tensiuni prea mari, care in cel mai rau caz poate duce la ruperea cadrului. A nu se uita de curatarea capatului din spatele urechii si, daca este necesar, suportul pentru nas.

Curatarea regulata este un factor important, astfel incat detinatorul, sa se poata bucura de ochelari pentru o lunga perioada de timp. Depozitarea sigura ajuta, de asemenea, la pastrarea ochelarilor curati mai mult timp si nedeteriorati mai mult timp. Deoarece sunt foarte usori, acestia au riscul de a cadea de pe comoda, birou sau noptiera.