Descopera chiar acum cum să identifici și să reduci îngrijorarea, anxietatea și stresul cu care se poate confrunta animalul tau de companie.
Precum oamenii, animalele noastre de companie pot avea griji, anxietate și stres. Din moment ce știm cum ne fac să ne simțim aceste emoții, cu siguranță dorim să ajutăm la ameliorarea suferinței animalului nostru de companie – atat cat ne este cu putinta, bineinteles. Totusi, cainii sau pisicile nu își pot exprima sentimentele, deci cum putem spune că trăiesc aceste emoții? Si apoi, cum le putem tine sub control? Exista solutii naturale care sa calmeze anxietatea si stresul, la animalele de companie pe care le iubim?
Sa observam semnele si sa intelegem contextul
Inainte de a vorbi despre solutii, sa identificam corect semnele ce ne arata o astfel de problema. Iata situatiile care trebuie sa ne dea de gandit si pot sa produca stres pentru intreaga familie:
- Noi membri la gospodărie – poate un alt animal de companie sau un bebeluș
- Schimbarea domiciliului
- Zgomote puternice precum artificii sau furtuni
- Schimbări drastice de rutina
- Drumuri la veterinar, adaposturi sau hoteluri canine
Acum ca am inteles, ce poate declansa o astfel de stare, sa vedem cum se manifesta aceste emotii la cainii si pisicile noastre. Cum arată îngrijorarea, anxietatea și stresul la pisica ori cainele nostru?
- Hiperactivitate sau lipsa de activitate
- Salivare
- Urinare sau defaecare
- Mușcare
- Adulmecarea excesivă
- Modificări ale poftei de mâncare
- Îngrijire excesivă
- Dorinta de a se ascunde
- Mușchii tensionați
- Buze strânse
- Gâfâit
- Căscat
- Urechi turtite
- Coada coborâtă ce poate să se miște într-o arcuire scurta
Sa spunem ca niciuna din aceste expresii nu ne deranjeaza, pe noi, ca proprietari. Ce se intampla insa cu animalul? Devenite cronice, ingrijorarea, anxietatea și stresul pot afecta sistemul imunitar al animalului de companie. Acest lucru poate duce la îmbolnăviri si poate chiar încetini procesul de vindecare. Hormonii stresului determină o scădere a producției unor celule albe din sânge care creează anticorpi și combat bacteriile și virușii.
Cum putem depasi aceste lucruri?
Se recomanda sa incercam mai multe strategii:
- Investeste in miscarea in aerul liber si joaca, chiar si in interior. Acest lucru va stimula mintea prietenilor nostri necuvantatori si ii va ajuta sa faca fata stresului acumulat.
- Cauta solutii naturale ce pot calma stresul si anxietatea la pisici si caini, precum KalmVet de 300 mg. Usor de administrat, cu ingrediente din seminte, fructe si plante, sunt o solutie excelenta.
- Cumpara jucării noi și schimba-le pe cele existente; ai la dispozitie o varietate de jucării de folosit in casa ori în aer liber, atât pentru pisici, cât și pentru câini.
- Ofera animalui tau de companie locuri in care sa ia o pauză, mai ales dacă ai (prea) multe lucruri în casă. Gaseste un loc preferat în care alții sa nu îi deranjeze. Astfel, micutul animal va face față nivelurilor neobișnuit de ridicate de interacțiune socială.
- Incearca sa folosesti terapia prin muzica – si aceasta poate ajuta la calmarea animalelor de companie.
In concluzie, trebuie sa retinem ca un animal de companie stimulat mental și fizic va fi mereu mai fericit și mai sănătos, indiferent de lucrurile prin care trece. Asadar, este nevoie de efort reciproc: sa ne cunoastem pisica ori cainele, sa analizam orice schimbări de comportament si sa decidem corect dacă bunăstarea lor mentală este afectată.
Pentru mai multe suplimente, medicamente si solutii, viziteaza farmacia veterinara online Petmax.ro!
You may also like
-
Cum să îți construiești opera academică: Ghidul Alchimistului pentru Licență, Diplomă, Disertație și Grad Didactic de Nota 10
-
Cele Mai Populare Branduri de camere de Supraveghere Video: O Comparatie
-
De Ce Documente Ai Nevoie pentru a Aplica la un Credit Online Rapid
-
De la ateliere micuțe la gigant global: Povestea fascinantă a mărcii Audi
-
Cum iti dai seama ca trebuie sa inlocuiesti sistemul de alarma?