Ce trebuie sa tineti cont atunci cand mobilati dormitorul copiilor

Faceti-l frumos, confortabil. Acestea sunt cele trei cerinte care sunt de obicei cerute de mobilierul camerei copiilor. Daca va aflati in acel moment in crearea camerei ideale, nu treceti cu vederea aceste sfaturi.

Paturi Montessori

Urmand criteriile acestei metode, el alege sa inlocuiasca barele de patuturi traditionale cu paturi foarte joase sau direct cu o saltea pe podea. Va preveni ca, daca cei mici cad, sa fie raniti, dar, mai presus de toate, le va da autonomie.

Comandati dormitorul copiilor

Vezi mobila dormitor copii pe reberic.ro.

 Crearea unor zone optime de stocare este esentiala. O idee buna este sa pariezi pe o comoda cu sertare in loc de masa tipica de schimbare. Comoda cu sertare se adapteaza prin punerea unui covor anatomic deasupra si poate fi indepartat atunci cand nu mai este necesar. Aceasta piesa va continua sa serveasca pentru a stoca lenjerie de corp, pijamale, tricouri…

Povesti -colt de lectura

Crearea unei zone de lectura este o idee grozava. Dar este cu atat mai mult daca povestile sunt la apogeu si sunt usor de prins. Pune rafturi pentru ca micutul sa-si aleaga lectura preferata dintr-o privire. Completati coltul cu un fotoliu sau un balansoar sau cu covorase pe podea, astfel incat sa va simtiti confortabil.

Dormitoare pentru copii foarte creative

Nu puteti rata o zona de joaca, indiferent cat de mica este camera. Un covor lavabil, jucariile sale organizate pe teme in cutii semi-transparente sau etichetate, un suport de haine pentru costume, un covor cu tesatura in stil nordic… sunt piese care vor face din camera celui mic, lumea lui de basm.

Un colt de studiat

O masa joasa si scaune in stadiul prescolar si un birou, usor si confortabil dupa aceea. Este important sa se obisnuiasca sa lucreze intotdeauna in acelasi loc, asa ca trebuie sa cautam o zona placuta si confortabila. Verdele si albastrul reduc stresul si intaresc concentrarea. Culoarea trandafirului si movul il vor ajuta sa-si dezvolte latura mai creativa. Albul genereaza o atmosfera senina, ordonata si curata, in timp ce rosu incurajeaza interesul, iar galbenul incurajeaza activitatea mentala.

Culoare in camera copiilor

Alege alb, negru si gri pentru un dormitor atemporal. Dar nu renuntati la culoare: adaugati mici detalii in tonuri pastelate pentru asternut si accesorii decorative, cum ar fi ghirlande si lumini. Veti obtine o camera proaspata si luminoasa, cu un, foarte deosebita si placuta.

Profitati de spatiu

Atunci cand proiectati si decorati o camera pentru copii, evitati existenta spatiilor moarte, in special a acelor colturi mici in care, de la inceput, stiti ca obiectele sau hainele vor ajunge sa fie stivuite intr-un mod dezordonat. Mobilierul personalizat sau un cos practic si decorativ vor fi solutii excelente.

Un perete pentru colorat

Poate fi pus pe unul dintre pereti sau pe usile dulapului. Pana cand cel mic incepe sa foloseasca tabla pentru a picta si a da frau liber imaginatiei sale, se poate folosi se acest mic colt de colorat…