Baterii pentru bucătărie: cum să alegi varianta ideală pentru tine?

Îți place să gătești constant pentru întreaga familie? Atunci ai nevoie de o bucătărie foarte bine echipată, în care să dispui de obiecte de calitate.

De la mobila pe care o alegi, până la chiuveta – toate sunt extrem de importante. Pe lângă acestea, ai la dispoziție și o gamă largă de baterii bucatarie din care să alegi. Pentru a ști, însă, cum să iei decizia potrivită în acest sens, descoperă tot ce trebuie să știi din rândurile ce urmează!

Baterii bucătărie în funcție de modul în care acționezi apa

Bateriile de bucătărie pe care le găsești astăzi pe piață pot fi acționate în 3 feluri:

  • cu monocomandă – bateriile din această categorie sunt prevăzute cu un singur robinet, pe care trebuie să-l rotești fie spre stânga, fie spre dreapta în funcție de tipul de apă de care ai nevoie. Obiectele sanitare sunt practice, ușor de întreținut, dar și de folosit;
  • cu dublă comandă – aceste baterii au 2 robineți separați, fiind vorba despre modelele clasice, care există pe piață încă de acum foarte mult timp;
  • baterii cu senzori – te ajută să economisești apă, întrucât se acționează doar atunci când îți apropii mâinile de ele. Bateriile cu senzori îți permit inclusiv să alegi cât de puternic să fie jetul de apă.

Tipul de pipă

Dacă la bateriile de baie, pipa poate fi doar fixă ori mobilă, pentru la bucătărie te poți orienta și către modelele prevăzute cu furtune retractabile. Acestea îți sunt la îndemână mai ales atunci când vrei să clătești vase ori oale mai mari. În momentul în care termini de spălat, nu trebuie decât să retractezi furtunul și să închizi apa.

Mărime

Un alt aspect important, pe care este recomandat să-l iei în considerare în privința bateriilor de bucătărie este acela că ele sunt împărțite pe mai multe mărimi. Cel mai mic model este S, iar cel mai mare este L. Diferența dintre baterii este dată de înălțimea pipei. De exemplu, dacă ai o chiuvetă generoasă ca dimensiuni, cel mai bine este să investești într-o baterie suficient de înaltă, astfel încât apa să curgă lin, fără să stropească.

Montaj

În ceea ce privește montajul, poți alege o baterie pe care să o montezi pe chiuvetă sau una pe care să o încastrezi în perete. Ambele variante sunt practice, însă bateriile încastrate sunt mai frumoase ca aspect, dar și mai eficiente, întrucât îți oferă posibilitatea de a te bucura de mai mult spațiu liber pe chiuvetă, unde poți pune alte obiecte.

Design

Design-ul este și el important când vine vorba despre bateria de bucătărie pe care o alegi. Aceasta trebuie să vină frumos în completarea imaginii de ansamblu din spațiul de care dispui. De exemplu, te poți orienta către o baterie simplă, elegantă sau spre un model în stil vintage, care să îți amintească de vremurile de odinioară.

Studiază toate opțiunile online

În loc să pierzi timp prețios în magazinele de specialitate, poți să studiezi online o varietate de baterii de bucătărie. Pe Internet vei găsi atât descrieri amânunțite, cât și fotografii datorită cărora vei putea lua cea mai bună decizie într-un timp cât mai scurt!

Baterii-lux.ro îți oferă posibilitatea de a alege ușor bateria de bucătărie de care ai nevoie. Din confortul propriei tale case poți să vezi inclusiv baterii baie de top, coloane de duș, dar și alte accesorii care îți vor oferi un plus de confort în fiecare zi! Atunci când te hotărăști, plasează-ți comanda online și o vei primi apoi în doar câteva zile!

Date de contact:

Email: [email protected]

Telefon: 0721482872