Balamalele ascunse la ferestre sau uși – trucul de design pe care trebuie să îl cunoști

 

Dupa cum bine stim, designul înseamnă mai mult decat culoarea sau forma aleasă. Asadar, și cand vine vorba de imaginea pe care o transmite o usa ori o fereastra, nu totul se rezumă la dimensiuni sau nuante. Astfel, pentru a contura ceva pe gustul tău, acordă suficientă atenție și feroneriei – una dintre soluțiile moderne la care poți apela pentru a schimba estetica acestor componente o reprezinta balamalele ascunse. Cuvintele acestea nu îți spun prea multe? Să îți explicăm la ce trebuie sa fii atent:

După cum ar putea sugera și numele, balamalele ascunse sunt utilizate în ușile de mobilier sau de exterior și sunt concepute pentru a nu fi văzute din exterior. Majoritatea balamalelor ascunse necesită o gaură mai mare în ușă pentru a permite corpul balamalei să se potrivească.

Pentru interioare minimale și uși elegante, balamalele ascunse fac minuni. Există ceva special la aceste uși încă de la prima impresie. Fără nicio feronerie vizibilă, separată de aspectul ușii, aceste balamale sunt frumos deghizate.

Există serii diferite de balamale ascunse, de la mai multi producatori. Indiferent dacă doriți balamale ascunse pentru spații rezidențiale sau aveți nevoie de uși de birou care denota eleganta, balamalele ascunse oferă o estetică foarte curată și minimală.

Cum functioneaza?

Balamalele ascunse se referă la o feronerie care se așează în interiorul unei uși ori ferestre pentru a ascunde complet mecanismul de inchidere/deschidere. Aceste balamale oferă o valoare estetică majoră pentru interioarele moderne.

Astfel, balamalele ascunse sunt folosite la toate tipurile de uși de interior și de exterior. Sunt potrivite pentru utilizare cu uși/ferestre din aluminiu sau PVC. Acestea oferă un aspect general neted, cu treceri line, minimalist, care poate asigura și securitatea atat de necesara in caminul nostru. Explicatia? Aceste uși sau ferestre nu pot fi modificate din exterior.

De ce sa alegi aceste soluții?

  • sunt perfecte pentru interioare minimale care doresc uși elegante și sofisticate
  • exista balamale de diferite dimensiuni, pentru a se potrivi cu greutățile variate ale ușilor ori ferestrelor
  • unele versiuni de balamale ascunse au capace cu fixare, în timp ce altele sunt magnetice și au un finisaj metalic neted
  • nu există elemente de fixare vizibile
  • majoritatea balamalelor de acest tip au o rezistență la foc de până la trei ore, grație construcției robuste și a materialelor de calitate (otel inoxidabil)
  • au un unghi de deschidere mare, de pana la 180 de grade.
  • sunt ușor de ajustat – pot fi reglate pe trei căi (vertical, orizontal și în afara cadrului).
  • Exista mai multe finisaje, inclusiv crom satinat și negru mat. Astfel, veți potrivi întreaga feronerie după bunul plac, așa cum aveți nevoie.
  • pot sa aiba capace cu fixare care ascund șuruburile de montare pentru o estetică curată, minimă.

Afla mai multe despre aceasta opțiune de design din ce în ce mai populară și descoperă și mai multe trucuri de care poți sa ții cont, la Ferestrehelios.ro – gaseste aici partenerul Helios dîn orașul tău.

Toate produsele Helios oferă beneficii semnificative, în special datorită durabilității și siguranței lor. Dacă ești în căutarea unei estetici perfecte, produsele Helios au posibilitati multiple de configurare cu balamale ascunse sau manere ingropate îmbunătățindu-va astfel substanțial designul interior.