Aranjarea casei in stil “cozy”

Stilul “cozy” sau confortabil este un mod intim si confortabil de a-ti decora propria casa. Prin urmare, este un stil nou de personalizare a caminului, care se raspandeste din ce in ce mai mult in lume.

Acesta nu este doar un stil de mobilier, ci un stil de viata reala, simplu, punand accent pe caldura familiei. Stilul este simplu, dar ospitalier, si creeaza o atmosfera magica, mai ales atunci cand vremea de afara este neprietenoasa.  Pentru a amenaja o casa astfel, daca te intrebi ce ar trebui sa alegi, comparand casa vs apartament noi mergem pe ideea de casa, https://instalart.ro/cat-costa-sa-ridici-o-casa-cu-3-camere/.

Pentru o casa confortabila, trebuie sa ne concentram in primul rand asupra elementului care este adevaratul nucleu al ospitalitatii: Canapeaua. Trebuie sa aiba culori deschise si sa fie acoperit cu paturi moi din fleece, cu care ne putem infofoli in timp ce savuram o cafea sau un ceai fierbinte. Desigur, nu ne vor lipsi pernele super moi, iar picioarele se vor rasfata pe un covor mare cu tonuri calde si naturale ce se intinde la marginea canapelei.

In afara de canapea, exista si alte modalitati pentru a va cuibari la un ceai, in zilele reci de toamna. Puteti sa va amenajati un loc al vostru la geam in loc de pervaz, pe care sa il izolati cu paturi de fleece sau cu blana de oaie. Atmosfera calma va permite unei carti bune sa va calauzeasca pe taramuri de poveste.

In plus fata de canapea, fotoliile vor fi decorate in aceeasi nota, cu huse din lana de oaie, astfel incat, atunci cand va asezati, sa va simtiti ca si cum ati fi cald imbratisati.

Noul stil confortabil se bazeaza pe materiale care amintesc de contactul cu natura, cum ar fi lemnul in nuante foarte deschise, pentru a fi utilizate pentru pardoseli, detalii de piatra care creeaza contrast. Magia poate fi conturata prin prezenta lumanarilor si a felinarelor cu aspect retro.

Pentru a accentua si mai bine stilul, putem adauga, fara a denatura efectul final, piese de mobilier vechi de epoca care evoca vremuri fericite. Totul trebuie sa fie foarte functional si frumos din punct de vedere estetic pentru a da valoare caminului pe care vin sa-l imbogateasca.

Intr-o casa confortabila ce respecta principiile “cozy”, trebuie sa existe macar doua scaune din rachita, care sa-ti aminteasca de copilarie, si care erau folosite in casa de la tara a bunicilor.

Lustrele vor domina partea superioara a camerei cu valurile lor din lemn impletit, delectind prin atmosfera delicata a luminii difuze si acompaniand momentele boeme.

Unul dintre elementele “cheie” ale stilului confortabil este lana alba de oaie, moale si calda ca o imbratisare. In afara de a o folosi ca si husa pentru scaune si fotolii, ea poate fi asezata pe podea pe post de carpeta, oferind un confort superior. Poate langa semineu, pentru a discuta cu prietenii savurand un vin ars, sau chiar daca petreceti cateva ore absorbiti intr-un joc de societate.

Stilul confortabil, prin specificul lui, si prin pasiunea locatarilor, ne poate ajuta sa transformam o casa fara personalitate intr-un camin cald, unde familia se aduna in jurul mesei pentru a petrece un timp de calitate impreuna.