Metode prin care scapi de părul de pe față

Toate femeile au păr pe față, doar că la multe dintre ele acesta este sub forma unui puf aproape invizibil. Dar, pe măsură ce înaintăm în vârstă, sau din cauza unor anumite afecțiuni, firele de păr devin mult mai vizibile, așa că apare preocuparea de a scăpa de aceastea. Prin urmare, hai să vedem care sunt recomandările specialiștilor în cosmetică în acest caz.

Nu folosi lama de ras

Niciodată, pentru a scăpa de părul nedorit de pe față, nu folosi aparatul de ras. Acesta doar va tăia firul de păr, care va crește rapid înapoi, mai gros și mai închis la culoare.

Crema depilatoare

Nici aici nu putem afirma că avem de a face cu o metodă foarte eficientă, cu toate că pe rafturile magazinelor se regăsesc numeroase crème depilatoare special concepute pentru a fi folosite pentru eliminarea părului facial. Din păcate, nu toată lumea respectă întocmai instrucțiunile producătorilor care sunt trecute pe ambalaj, și din acest motiv apar iritații, alergii și alte afecțiuni cutanate.

Epilarea cu ață

Este o metodă orientală de îndepărtare a firului de păr, foarte eficientă în special atunci când vine vorba despre sprâncene. Cel mai bine este să apelezi la un specialist, deoarece este destul de dificil de aplicat în confortul propriei locuințe.

Penseta

Atunci când nu avem de a face cu multe fire de păr, cum este cazul celor din barbă sau de la sprâncene, pensatul este o metodă destul de eficientă, dar și dureroasă. Și aici există riscul de a suferi de unele iritații, chiar și fire de păr crescute pe sub piele. De asemenea, este o metodă care durează destul de mult, ceea ce poate fi un dezavantaj atunci când ești pe fugă și nu știi cum să faci să scapi mai repede de firele de păr care se încăpățânează să îți crească pe față.

Decolorarea

Da, știm, prin decolorare chiar nu este vorba de o înlăturare a firelor de păr, ci mai mult o mascare a acestora. Cu această operațiune nu vei fi nevoită să treci prin durerile unui epilat, dar nici nu vei scăpa de părul nedorit de pe zonele cu problemă. Această metodă este recomandată atunci când nu avem de a face cu zone cu păr mult, pentru că vizual, efectul nu va fi cel dorit de tine, ci dimpotrivă.

Epilarea cu ceară

Și în acest caz vechile metode sunt cele mai bune. Prin urmare, cu hartie epilatoare de unică folosință, problema este rezolvată. De asemenea, poți încerca și epilarea cu pasta de zahar, mai puțin dureroasă, dar la fel de eficientă. Din păcate, în ceea ce privește epilarea cu ajutorul benzilor depilatoare, un inconvenient este și faptul că durează doar două – patru săptămâni, după care vei trece din nou prin aceeași procedură. De asemenea, este posibil ca după ce ai îndepărtat părul nedorit de pe față să te confrunți cu o înroșire a zonei, dar din fericire nu durează mult, doar câteva ore.

Epilare cu laser

Este una dintre cele mai eficiente metode de îndepărtare a părului nedorit de pe pe față. Din păcate, este și destul de scumpă, și poate avea și unele riscuri, cum ar fi arsurile sau cicatricile. Dacă optezi pentru epilarea cu laser, o săptămână înainte și una după această procedură nu este indicat să stai la soare.

Electroliza

Electroliza este mult mai eficientă decât epilarea cu ajutorul laserului, însă tratamentul dureaza mult mai mult. Principalul avantaj al acestei metode este că părul îndepărtat cu ajutorul ei nu va mai crește niciodată, așa că este de la sine înțeles că este cea care ocupă primul loc la eficiență.