Tot ce trebuie să știi despre procesul de hidroizolare a unei hale

O hală industrială este o construcție realizată din materiale metalice sau din beton. Acest spațiu este realizat pe un singur etaj, fiind de cele mai multe ori folosit pe post de depozit sau magazie, dar fiind și spațiul de desfășurare a unor activități sau spațiu folosit pe post de garaj.

Indiferent de modul în care este utilizată o astfel de hală, important este ca aceasta să fie păstrată în cele mai bune condiții, în interiorul ei aflându-se mereu produse de valoare sau materiale. Astfel, trebuie să fim siguri că ferim spațiul de cel mai mare dușman – infiltrațiile de apă. Pentru a realiza acest lucru vom avea nevoie de o firma hidroizolatii hale. O astfel de echipă este cea mai potrivită alegere pentru o lucrare eficientă și rezistentă în timp.

 

De ce am avea nevoie de o hidroizolație?

După cum a fost deja amintit, hidroizolația este acea lucrare care are rolul de a stopa infiltrațiile de apă într-un anumit spațiu sau în anumiți pereți. Halele industriale sunt deseori victimele inundațiilor și problemelor cauzate de precipitațiile puternice din sezoanele umede. Aceste probleme duc la pierderi foarte mari și distrugeri de produse, lucruri care duc la costuri foarte ridicate. Acest lucru poate fi oprit dacă alegem să apelăm la o firmă hidroizolații hale care se va asigura că va reduce la minim infiltrațiile de apă.

 

Cum se realizează o astfel de lucrare?

În cazul unei hale, apa pătrunde cel mai ușor din două direcții – prin acoperiș și prin fundația construcției. Astfel, pentru o firmă hidroizolații hale, o lucrare completă de hidroizolare va însemna de fapt un proces format din două lucrări mari separate: hidroizolarea acoperișului și hidroizolarea fundației.

  1. Hidroizolarea acoperișului

Hidroizolarea acoperișurilor este probabil cea mai întâlnită și necesară lucrare de acest tip. Indiferent de tipul clădirii de care vorbim, acoperișul este acea parte care este direct expusă tuturor tipurilor de precipitații. Acest lucru face ca ultimele etaje să fie mereu afectate de umezeala și infiltrațiile de apă aduse de aceste evenimente.

Soluția prin care putem evita aceste probleme este prin aplicarea unui strat hidroizolator exterior și unul interior. Acest strat se va asigura că nu se va mai permite pătrunderea apei în structura acoperișului. Astfel, inundațiile venite de la acest nivel vor fi complet evitate, iar apa nu va mai avea puterea de a distruge clădirea din interior.

 

  1. Hidroizolarea fundației

O a doua lucrare necesară, la fel de importantă ca prima, este hidroizolarea fundației. Fundația este structura pe care este construită clădirea, hala, fiind de fapt pilonul de bază al întregii structuri. Astfel, trebuie să ne asigurăm că aceasta este păstrată în siguranță. Printr-o lucrare de hidroizolare a acestei părți ne asigurăm că apa nu se infiltrează și nu deteriorează structura de bază a clădirii, ducând în final la degradarea întregii construcții.

 

La cine să apelez pentru o lucrare de această dimensiune?

Dacă sunteți în căutarea unei echipe care să realizeze o lucrare completă de hidroizolare, Milucon s-ar putea să fie ceea ce căutați. Aceștia sunt specializați în lucrări de mari dimensiuni în cadre industriale și vă pot oferi de asemenea și o finisare a lucrării prin superbele pardoseli industriale pe care le realizează. Pentru mai multe detalii despre servicii, dar și pentru cum puteți intra în contact cu echipa intrați pe milucon.ro.

 

Date de contact:

Telefon: 0766.526.542

E-mail: [email protected]