Tipuri de autocuratare disponibile la cuptoare incorporabile

Electrocasnicele moderne sunt concepute astfel incat sa ne usureze munca si viata, totodata. De foarte multe ori preferi sa renunti sa mai gatesti deoarece te gandesti cata munca e pe urma ca sa speli vasele  si sa faci curatenie in urma ta. Acum ai la dispozitie numeroase solutii pentru a economisi timp. De exemplu, pentru spalatul vaselor ai la dispozitie masina de spalat in care doar pui vasele si dupa cateva minute sunt ca noi.

Pentru cuptorul de gatit sunt mai multe solutii optime la cele mai moderne modele de cuptoare incorporabile pentru care e bine sa optezi si tu. Gatitul devine o activitate placuta si relaxanta cand folosesti electrocasnice moderne care fac treaba in locul tau de multte ori. Murdaria si grasimea de pe electrocasnice se indeparteaza greu de cele mai multe ori. De aceea pentru a nu mai fi o povara dupa fiecare utilizare, producatorii de top au venit in intampinarea clientilor cu solutii speciale de curatare.

Autocuratare pirolitica

Cea mai des intalnita functie de autocuratare de la cuptoarele incorporabile este cea pirolitica sau piroliza. Aceasta functie ajuta la curatarea electrocasnicelor folosindu-se de temperaturile inalte din inerior pentru a distruge atat grasimea cat si resturile alimentare. In medie, temperatura setata in modul de autocuratare la interior ajunge pana la 500 de grade Celsius. Grasimea se transforma intr-o cenusa fina care se poate indeparta foarte usor cu o laveta.

Autocuratare catalitica

Cele mai noi modele de cuptoare incorporabile folosesc acest tip de autocuratare, asemenator cu cea pirolitica. Noua versiune de autocuratare este insa mai eficienta si cu costuri mult mai mici. Cuptoarele care folosesc autocuratarea catalitica folosesc pereti cu panouri speciale ce absorb grasimea pe care o descompun atunci cand functia de autocuratare este activata, iar temperatura ajunge la aproximativ 200 de grade Celsius. Singurul dezavantaj e faptul ca nu acopera intreaga suprafata a cuptorului.

Autocuratare EcoClean

Cei de la Bosch au ales sa patenteze un nou mod de autocuratare al cuptoarelor cu microunde. Asadar, acum ai la dispozitie o noua metoda eficienta datorita unei solutii inovatoare. Peretii interiori sunt captusiti cu particole nanoceramice care absorb grasimea si o descompun chiar in timpul gatirii.

Autocuratare cuptoare incorporabile AquaClean

In cazula cestui tip de autocuratare se utilizeaza puterea apei. Pentru autocuratare este nevoie sa introduci apa intr-o tava care apoi se introduce in cuptor. In timpul programului, apa se transforma  in vapori care inmoaie depunerile de grasime si alte murdarii de la interior.

Pe site-ul Techstore.ro Electrocasnice Excelente ai la dispozitie o gama larga de cuptoare incorporabile ce folosesc cele mai moderne programe de autocuratare.