termosemineu pe peleti

Care sunt diferențele dintr-un termoșemineu și o sobă pe lemne

Combustibilul solid, în mod special lemnul de foc, este folosit în continuare în foarte multe dintre locuințele din România pentru încălzire. Este folosit însă totuși în moduri diferite, în funcție de sistemul de încălzire în care este ars iar fiecare opțiune în parte vine atât cu avantaje cât și cu dezavantaje.

Pentru început, lemnul de foc a fost folosit în clasicele sobe pe lemne. De fapt, sunt încă o mulțime de locuințe încălzite cu ajutorul atât de ineficientelor sobe clasice chiar și în vremurile actuale. Totuși, odată cu trecerea timpului au apărut și alte soluții la care putem apela pentru a ne încălzi locuința. Termoșemineele pe peleți reprezintă doar un exemplu în acest sens.

Sigur, peleții nu sunt numaidecât același lucru precum lemnele de foc, însă la baza producerii peleților se află desigur lemnul, așa că putem face o comparație între un termosemineu pe peleti și sobele clasice pe lemne. Există diferențe, asemănări? Care este varianta cea mai recomandată? Descoperi în rândurile următoare.

Eficiența stă de partea termoșemineului

La partea de eficiență, nu mai încape îndoială în legătură cu faptul că un termoșemineu pe peleți este de departe mult mai recomandat. Folosește, totuși, un tip de combustibil solid cu un randament excelent și totodată eficientizează arderea astfel încât să poată oferi cât mai multă căldură cu o cantitate relativ redusă de combustibil.

Dar eficiența nu reprezintă singura diferența. Un termoșemineu îți poate încălzi întreaga locuință așa că nu vei avea nevoie de câte o sobă pe lemne în fiecare încăpere. Prin urmare, încălzirea folosind un termoșemineu se face mult mai comod, iar asta deoarece nu ai nevoie decât de o simplă comandă iar apoi îți vei putea încălzi întreaga locuință.

Sună bine, nu?

Mai mult decât atât, sobele pe lemne nu sunt mereu estetice, ocupă mult spațiu și totodată se pot dovedi a fi chiar periculoase. De aceea noi recomandăm renunțarea la clasicele sobe pe lemne, pentru a fi înlocuite cu termoșemineele pe peleți.

Acestea sunt foarte elegante și atrăgătoare, pot fi instalate în orice încăpere și totodată oferă o imagine spectaculoasă a arderii peleților. Iar ca un bonus extra, am mai putea adăuga și faptul că aceste termoșeminee pe peleți primesc nota 10 la capitolul siguranță, așa că sigur nu vei întâmpina probleme din acest punct de vedere.

Sigur, ca și cost de achiziție poate părea a fi mult mai rentabil construirea unei sobe pe lemne. Nu este o idee bună, totuși, să îți încălzești casa arzând lemn de foc în mai multe sobe, deoarece costurile pentru încălzire se vor dovedi a fi, la un moment dat, foarte mari.

Investind într-un termoșemineu, vei face foarte multe economii care vor amortiza investiția odată cu trecerea timpului, ceea ce sigur te va încânta.

Iar dacă te-am convins și pe tine că trebuie numaidecât să investești într-un termoșemineu, atunci cu siguranță trebuie să vezi oferta de pe centrale-seminee.ro, acolo unde vei găsi mai multe modele atât de atrăgătoare și de performante încât îți va fi dificil să faci o alegere.