Probleme cu sistemul actual de încălzire? Descoperă eficiența peleților de la Tomibena

Pare că devine din ce în ce mai greu să găsești acel sistem de încălzire care să aibă o mulțime de beneficii, având în vedere scumpirile actuale. De la an la an ar părea că nimic nu mai e convenabil și că tot timpul trebuie să faci o schimbare pentru a putea face ceva economii la acest capitol. Te regăsești în această poveste?

Pentru cei ce nu au încercat până acum peleții pe post de combustibil pentru încălzire ar fi cazul să o facă. De ce? Motivele sunt numeroase și vei afla despre ele în cele ce urmează. În principal este vorba despre preț și despre randamentul pe care aceștia îl dau.

La ce sistem de încălzire pot fi folosiți peleți?

Comparativ cu gazul, peleții pot fi folosiți la mai multe tipuri de sisteme de încălzire. Amintim aici despre centrale termice, șeminee și bineînțeles clasicele sobe. Oricare dintre aceste 3 sisteme de încălzire ai deține, folosește iarna viitoare peleti cu încredere.

Poate te gândești că, fiind compatibili cu trei sisteme de încălzire diferite, ar putea afecta durata de viață a acestora. Nici vorba! Dacă vei achiziționa peleți de la Tomibena de exemplu, trebuie să știi că aceștia nu emană o cantitate mare de fum. Asta înseamnă că viața coșului nu va fi pusă în pericol. Tot ce trebuie să faci este să îl cureți cu regularitate.

Ce avantaje au peleții?

În primul rând, vorbim de prețul mic, de achiziția deloc costisitoare. Un palet conține 66 de saci cu peleți, iar costul lui se învârte în jurul sumei de 3.000 de lei. Dacă îi iei direct de la sediul Tomibena care se află în județul Suceava, beneficiezi de preț promoțional.

Mai mult decât atât, cei de la Tomibena îți oferă și posibilitatea de a înapoia peleții dacă nu ești mulțumit de calitatea lor. Mai multe detalii în acest sens pe tomibena.ro.

În al doilea rând, peleții sunt ecologici. Ei sunt obținuți prin uscarea și presarea rumegușului cu ajutorul unor aparate cu tehnologii speciale. Aceste procese le garantează calitatea superioară.

Să nu mai vorbim de faptul că produc o cantitate foarte mică de cenușă, același lucru se poate spune și despre fumul pe care îl emană. Cenușa obținută poate fi folosită ca îngrășământ natural pentru flori și plante.

Un alt aspect important al peleților este puterea calorică. Aceasta este vizibil mai mare, comparativ cu cea a lemnului brut. Vorbim de 4200 kcal/kg la o umiditate cuprinsă între 8 și 10%.

Tot despre peleți mai trebuie să știi că sunt extrem de prietenoși cu mediul înconjurător, având în vedere cantitatea de fum pe care o emană de pe urma arderii. Poți stă fără nicio grijă – sănătatea ta și a familiei tale nu va fi pusă în pericol!

La Tomibena vei găsi peleți din rumeguș de rășinoase de calitate austriacă. Accesând tomibena.ro, secțiunea peleți, intri în contact cu și mai multe informații despre acest produs, iar tot de acolo poți face și achiziția.