Cele mai puternice probiotice naturale

Stiai ca sunt anumite alimente si bauturi care functioneaza ca probiotice naturale? Iata care sunt cele mai importante dintre ele si pe care le poti utiliza atunci cand ai nevoie de un probiotic cat mai sigur.

Kombucha

Studiile sustin ca va ajuta digestia, va elibereaza corpul de toxine si va sporeste energia. De asemenea, se spune ca iti intareste sistemul imunitar, te ajuta sa slabesti, previne hipertensiunea arteriala si bolile de inima si previne cancerul. Afirmatiile despre puterea kombucha de a ajuta digestia provin din faptul ca fermentatia produce probiotice. Probioticele ajuta in problemele cu stomacul si sindromul intestinului iritabil ( IBS ) si chiar va pot intari sistemul imunitar. Vezi mai multe detalii aici.

Cand kombucha este facut din ceai verde, obtineti si beneficiile acestuia. Aceasta include compusi bioactivi, cum ar fi polifenolii, care actioneaza ca antioxidanti. Antioxidantii va protejeaza celulele de deteriorare.

De asemenea, ceaiul verde va poate ajuta sa ardeti grasimile si sa va protejeze de bolile de inima. Studiile la animale arata ca bautura scade, printre altele, nivelul colesterolului si al zaharului din sange . Dar cercetarile nu au aratat ca are aceleasi efecte la oameni.

Iaurt

Iaurtul este una dintre cele mai bune surse de probiotice, bacteriile prietenoase care va pot imbunatati sanatatea. Iaurtul este facut din lapte care a fost fermentat de probiotice, in principal bacterii lactice si bifidobacterii.

Consumul de iaurt este asociat cu multe beneficii pentru sanatate, inclusiv cu imbunatatirea sanatatii oaselor. De asemenea, este benefic pentru persoanele cu hipertensiune arteriala.

La copii, iaurtul poate ajuta la reducerea diareei cauzate de antibiotice. Poate chiar ajuta la ameliorarea simptomelor sindromului de colon iritabil.

In plus, iaurtul poate fi potrivit pentru persoanele cu intoleranta la lactoza. Acest lucru se datoreaza faptului ca bacteriile transforma o parte din lactoza in acid lactic, care este si ceea ce confera iaurtului gustul acru.

Cu toate acestea, retineti ca nu tot iaurtul contine probiotice vii. In unele cazuri, bacteriile vii au fost ucise in timpul procesarii. Din acest motiv, asigurati-va ca alegeti iaurt cu culturi active sau vii.

De asemenea, citeste intotdeauna eticheta de pe iaurt inainte de a-l cumpara. Chiar daca este etichetat cu continut scazut de grasimi sau fara grasimi, poate fi inca incarcat cu cantitati mari de zahar adaugat.

Chefir

Kefirul este o bautura probiotica fermentata din lapte. Se face prin adaugarea de boabe de chefir in laptele de vaca sau de capra.

 

Boabele de chefir nu sunt cereale, ci mai degraba culturi de bacterii lactice si drojdie care arata un pic ca conopida. Se crede ca cuvantul „kefir” provine din cuvantul turc „keyif”, care inseamna sa te simti bine dupa ce ai mancat. Intr-adevar, chefirul a fost asociat cu diverse beneficii pentru sanatate.

Poate imbunatati sanatatea oaselor, poate ajuta la unele probleme digestive si poate proteja impotriva infectiilor.

In timp ce iaurtul este probabil cel mai cunoscut aliment probiotic din dieta occidentala, chefirul este de fapt o sursa mai buna de bacterii bune. Chefirul contine cateva tulpini majore de bacterii si drojdie prietenoase, ceea ce il face un probiotic divers si puternic.

La fel ca iaurtul, chefirul este in general bine tolerat de persoanele care au intoleranta la lactoza.