grinder

In interiorul unui grinder de tutun: iata cum functioneaza un astfel de dispozitiv!

Din trusa de accesorii a unui fumator pasionat, exista o serie de produse care intra in categoria de „must-have”. Printre acestea, se numara foitele si filtrele de tutun, aparatul de rulat si grinderul.

Toate aceste accesorii si multe altele sunt disponibile in cadrul magazinului Legalizeit. Indiferent daca alegi sa accesezi platforma online a acestuia sau sa vizitezi una dintre locatiile fizice, amplasate in numeroase orase din tara, un lucru e cert. Aici vei avea acces la o gama variata de produse, care pot satisface preferintele si buzunarele oricui!

In cele ce urmeaza, vei descoperi mai multe informatii despre modul de functionare al unui grinder tutun. Cunoscand toate aceste detalii, iti va fi mai usor sa il alegi pe cel potrivit pentru tine!

Cum functioneaza si cate tipuri de grindere exista?

Modul de functionare al grinderelor este determinat de anumite caracteristici, cea mai importanta dintre acestea fiind compartimentarea dispozitivului. Grosso modo, un grinder de tutun este un produs utilizat pentru maruntirea tutunului, insa, in functie de numarul de camere de care dispune, acesta poate fi folosit si pentru depozitare.

Alte criterii importante sunt dimensiunea si materialul din care grinderul este confectionat. Iata mai multe detalii despre aceste aspecte!

• Numarul de compartimente

Un grinder poate avea minimum doua compartimente si maximum patru. In cazul primului model, acesta este format din doua parti, fiecare prevazuta cu lame ascutite. Atunci cand sunt suprapuse si rotite, dintii zimtati maruntesc tutunul, oferind cel mai bun produs pentru rulat.

Unul dintre cele mai populare modele este grinderul format din trei camere. Identic cu cel descris anterior, acesta are o camera suplimentara destinata depozitarii tutunului. Dupa cum iti imaginezi, este ideal pentru cei care se deplaseaza cu grinderul.

Nu in ultimul rand, poti opta pentru un grinder de tutun alcatuit din patru compartimente. La fel ca variantele descrise anterior, acesta are doua parti cu dinti zimtati, destinate maruntirii, si o parte pentru depozitare. Cu toate acestea, modelul respectiv are un patrulea compartiment, reprezentat de o sita care faciliteaza colectarea polenului.

grinder

• In functie de dimensiune

Din punctul de vedere al dimensiunii, exista trei categorii principale de grindere: cele mici, mijlocii si cele mari. In prima categorie, sunt incluse si grinderele tip card, extrem de convenabile, care pot fi purtate chiar si in portofel sau in buzunarul de la camasa.

Alegerea unui grinder de tutun de o anumita dimensiune trebuie sa fie influentata atat de stilul de viata, cat si de locul in care iti propui sa folosesti acest produs. De exemplu, daca iti propui sa il utilizezi acasa, este indicat sa optezi pentru un model de dimensiuni mari, cu patru camere. In schimb, daca stii ca il vei lua cu tine in drumetii si la petreceri, alege un grinder mic, mediu sau chiar unul tip card.

• In functie de material

Alta caracteristica extrem de importanta consta in materialul din care dispozitivul este confectionat. De exemplu, grinderele din lemn sunt extrem de elegante, fiind potrivite pentru a fi oferite drept cadou, insa se uzeaza mai repede. Cu toate acestea, au un design deosebit, majoritatea fiind lucrate manual.

Din punctul de vedere al pretului, cel mai accesibil este un grinder tutun din plastic. Totusi, daca vrei un produs rezistent si cu aspect placut, mergi la sigur cu un produs din metal sau aluminiu. Indiferent de alegerea pe care o faci, curata grinderul regulat pentru a te bucura la maximum de facilitatile sale!