Impactul panourilor solare asupra mediului

Panourile solare sustin mediul prin reducerea emisiilor de carbon, scaderea dependentei de retelele traditionale de utilitati si cresterea utilizarii energiei regenerabile. Presedintele Joe Biden a impartasit recent planul sau privind schimbarile climatice pentru a creste utilizarea energiei regenerabile si pentru a acorda prioritate protectiei mediului. Iata cateva dintre impacturile cheie ale panourilor solare asupra mediului si rolul lor in noua initiativa privind schimbarile climatice.

Cum pot panourile solare  ajuta viitorul mediului nostru

Fiind o resursa infinita, energia solara poate ajuta la atenuarea impactului nostru asupra climei reducand la minimum dependenta noastra de combustibilii fosili, reducand poluarea aerului si promovand dezvoltarea durabila. Aflati mai multe despre aceste beneficii pentru mediu ale energiei solare mai jos:

Reducerea emisiilor de carbon

Sursele de energie neregenerabile, cum ar fi petrolul si carbunele, elibereaza cantitati uriase de dioxid de carbon (CO2) in atmosfera Pamantului si dauneaza mediului nostru atunci cand sunt transformate in energie utilizabila. Potrivit cercetarilor recente, Oceanul Arctic ar putea fi complet lipsit de gheata pana in 2050 din cauza emisiilor de carbon, care ar putea provoca efecte daunatoare pe termen lung pentru pamantul si apa noastra. Panourile solare ar putea ajuta la abordarea acestei probleme prin cresterea utilizarii energiei regenerabile si prin reducerea cantitatii de CO2 eliberat in atmosfera prin consumul de surse de energie neregenerabile. Cu un panou fotovoltaic de 500W de la pedavo.ro vei reusi sa ai energie pentru intreaga casa chiar si in zilele in care soarele nu este foarte arzator.

Panourile imbunatatesc calitatea aerului

Panourile solare nu elibereaza emisii de carbon in aer, ceea ce in cele din urma ajuta la protejarea calitatii aerului. Prin reducerea cantitatii de carbon emisa de oameni in atmosfera, ne putem imbunatati mai eficient calitatea aerului si ne putem mentine calitatea generala a vietii pentru generatiile actuale si viitoare.

Vei promova un stil de viata durabil

Panourile solare pot fi o parte importanta a spatiilor de locuit durabile. Cu cat proprietarii de case incep sa experimenteze mai mult impactul energiei solare asupra portofelului lor si asupra mediului, cu atat acesti consumatori vor deveni mai ecologici si mai atenti la consum.

Panourile solare creaza locuri de munca

Initiativele climatice cu energie curata ar putea crea milioane de locuri de munca pentru forta de munca din intreaga lume. Acest lucru nu numai ca stimuleaza economia, dar ofera si mai multe oportunitati oamenilor de a se alatura luptei impotriva schimbarilor climatice. Se prevede ca cererea de instalatori de panouri solare va creste pe masura ce panourile solare rezidentiale devin mai comune, ceea ce este o veste buna atat pentru mediu, cat si pentru piata muncii.

Viitorul panourilor solare

Noul plan al presedintelui Biden privind schimbarile climatice este conceput pentru a face pasi semnificativi catre o viata durabila pana in 2030. In afara acestui plan, exista un credit fiscal federal de 26%  disponibil pentru proprietarii de case care instaleaza panouri solare pana la sfarsitul anului 2022.

Vrei sa te implici in miscarea energiei regenerabile? Treciati la energie solara si incepeti sa va reduceti amprenta de carbon, economisind, de asemenea, bani la factura de electricitate.