Persoanele angajate din județul Neamț au ocazia de a participa la cursuri GRATUITE de formare profesională prin proiectul PRO CALIFICARE

În județul Neamț urmează să se organizeze cursuri GRATUITE de formare profesională pentru persoanele angajate prin intermediul proiectului PRO CALIFICARE, proiect finanțat din fonduri europene.

Pentru a vă înscrie la cursuri trebuie să îndepliniți următoarele condiții:

  • Să aveți vârsta între 25 și 65 de ani
  • Să fiți angajat (inclusiv PFA sau II)
  • Să aveți domiciliul sau reședința într-una din regiunile de dezvoltare de implementare a proiectului – Sud, Sud-Est, Nord-Est (inclusiv județul Neamț)

Prin intermediul proiectului au fost deja organizate și finalizate cu succes mai multe grupe de cursuri de formare GRATUITE în județ: curs de specializare în competențe antreprenoriale în Piatra Neamț (septembrie 2021), în Roman (ianuarie 2022) și încă o grupă în Piatra Neamț (februarie 2022).

Totuși, înscrierile la cursuri sunt încă deschise deoarece urmează să se demareze în continuare și alte grupe de curs în următoarele domenii:

  • Diagnoză auto – curs de inițiere, 60 de ore;
  • Competențe digitale de utilizare a tehnologiei informației ca instrument de învățare și cunoaștere – curs de specializare, 80 ore;
  • Competențe informatice – curs de inițiere, 40 ore
  • Lucrător în comerț – curs de calificare nivel 2, 360 ore;
  • Sudor electric – curs de calificare nivel 2, 360 ore;
  • Lucrător finisor pentru construcții – curs de calificare nivel 2, 360 ore;
  • Patiser – curs de calificare nivel 2, 360 ore;

Toate cursurile gratuite organizate în cadrul proiectului au o parte teoretică și una practică și se finalizează cu un examen, în urma căruia participanții pot obține o diplomă certificată ANC (Agenția Națională pentru Calificări). De asemenea, participanții la proiect vor putea beneficia și de consiliere profesională și tutorat.

Înscrierile la cursuri sunt încă deschise! Pentru a vă înscrie puteți să completați formularul de la pagina https://www.inscriere-pro-calificare.ro/, iar un expert din cadrul proiectului vă va contacta în cel mai scurt timp pentru a vă oferi detalii și pentru a vă ajuta în realizarea dosarului de candidatură în proiect (formular de înscriere, declarații, copii carte de identitate, copii diplome de studii etc.).

Locația și perioada exacta de desfășurare a cursurilor și orarul acestora vor fi stabilite odată cu formarea grupei de curs, în funcție de cererile participanților din grupă.

Județul Neamț are un potențialul turistic ridicat în România datorită amplasării sale geografice, varietății condițiilor naturale și a monumentelor istorice și a altor atracții turistice.

Astfel, turismul contribuie la crearea de mai multe locuri de muncă în județ, această ramură economică fiind în creștere accelerată (în special odată cu relaxarea restricțiilor Covid 19). Odată cu creșterea turismului se extind și industriile HORECA, service-urile auto și construcțiile din județ și implicit cererea de personal calificat în aceste domenii.

Astfel, dezvoltarea de competențe relevante și obținerea de certificare / calificare în diagnoză auto, patiser, sudor electric, lucrător finisor pentru construcții vă poate ajuta să găsiți un loc de muncă mai bun sau să vă dezvoltați cariera într-un domeniu cu potențial ridicat în județ.

Comerțul este de asemenea un sector cu potențial în județul Neamț cu cerere ridicată de forță de muncă – comerțul reprezintă 47,2% din cifra de afacere a județului conform INS. Prin urmare, cursurile de formare de lucrător în comerț vă pot ajuta să găsiți un loc de muncă avantajos sau să vă dezvoltați cariera la unul din Mall-urile, hipermarket-urile, supermarket-urile sau magazine de discount din județ.

Pe lângă acestea, cursurile de “Competențe digitale de utilizare a tehnologiei informației ca instrument de învățare și cunoaștere” și de „Competențe informatice” sunt utile pentru persoane active în orice domeniu de activitate. Instrumentele digitale se răspândesc pe scară largă și provoacă schimbări radicale în viața noastră în special modul în care ne organizăm munca. Astfel, competențele digitale sunt tot mai cerute pe piața muncii și sunt privite ca abilități cheie de angajatori din mai multe domenii de activitate.

Cursurile de formare vă pot ajuta în dezvoltarea profesională și a carierei prin obținerea de certificare / calificare și prin dezvoltarea de competențe și cunoștințe necesare la locul de muncă și căutate de angajatori.

Ștefan Cosmin – Expert informare

Asociația Patronatul Tinerilor Întreprinzători din România

https://www.ptir.ro/

E-mail: [email protected]

Pagina Facebook proiect: www.facebook.com/pro.calificare

Formular de înscriere la cursuri: https://www.inscriere-pro-calificare.ro/