Cum sa alegi echipamentul pentru drumetiile montane

Echipament de camping sau alpinims potrivit pentru călătoria dvs.

Echipamentul este unul dintre cei mai importanți factori pentru a vă asigura siguranța acolo unde sunteți pe o urcare. Odată ce ați ajuns pe partea de sus a acelui munte, nu există nici un magazin de urgență în care puteți ridica o pălărie sau o eșarfă suplimentară dacă vremea devine urâtă. Veți fi foarte mult pe cont propriu, deci este întotdeauna cel mai bine să vă planificați cu mult timp în avans pentru a vă asigura că aveți tot ce aveți nevoie.

Primul lucru la care ar trebui să te gândești înainte de a pleca este tipul de urcare pe care îl alegi, perioada anului și vremea locală. Verificați întotdeauna condițiile meteorologice locale cu mult timp în avans și împachetați corespunzător. Dacă știți că va fi frig, nu zgâriați straturile. Asigurați-vă că împachetați o pereche de mănuși solide și o pălărie caldă de lână, precum și celelalte straturi de care veți avea nevoie pentru a vă menține confortabil.

Apoi, trebuie să vă asigurați că echipamentul dvs. de la urcările anterioare este în stare bună și curățați orice ghete sau alte instrumente înainte de a pleca. Acest lucru vă va permite să rezolvați ceea ce aveți nevoie înainte de călătorie și vă va oferi cele mai bune șanse atunci când ajungeți acolo pe munte. Dacă aveți un cort, asigurați-vă că îl puteți ridica în continuare rapid și ușor și asigurați-vă că este încă complet intact. Nu este nimic mai rău decât un cort cu scurgeri în timpul unei furtuni, când încercați să vă odihniți atât de mult.

În plus, ar trebui să vă asigurați că aveți cizmele corecte pentru urcare și cramponi, dacă este necesar. În mod ideal, ar trebui să căutați cizme solide, confortabile, care să ofere suportul necesar picioarelor, păstrând în același timp elementele. Dacă nu sunteți deloc sigur cu privire la cerințele dvs. pentru călătoria dvs., este o idee bună să vizitați magazinul local în aer liber și să cereți sfaturi. În acest fel, puteți fi sigur că acoperiți toate bazele înainte de a vă îndrepta spre călătorie.

Este foarte important să vă asigurați că aveți echipamentul potrivit la bord înainte de a începe o călătorie de alpinism. Nu numai că poate fi esențial pentru urcare, dar vă poate salva și viața în situații de urgență. Luați în considerare toate eventualitățile posibile și asigurați-vă că aveți la dispoziție toate materialele de care ați putea avea nevoie pentru a evita orice probleme neprevăzute în timpul urcării.