Cum sa ai grija de articulatiile tale

Una dintre cele mai raspandite proteine din organism si cu un rol important in toate tesuturile conjunctive ale corpului este colagenul, astfel ca, de multe ori ne intrebam care este cel mai bun colagen pe care il putem folosi? Colagenul exista intr-o proportie de pana la 30% in proteinele din corp si de pana la 70% in proteinele din piele, astfel ca, un nivel scazut de colagen va lasa urme vizibile si chiar, dureroase.

Sistemul musculoscheletal este format din schelet, muschi, cartilagii, tendoane, ligamente, articulatii si alte tesuturi conjunctive care sustin si tin impreuna tesuturile si organele. Un rol important il are aici, colagenul, care ajuta la construirea infrastructurii sistemului musculoscheletal. Totodata, are un rol important, prin faptul ca asigura corpului forma, suport, stabilitate si capacitate locomotorie.

Pe de alta parte, colagenul este o componenta principala a dermei, fiind responsabil pentru elasticitatea si flexibilitatea pielii. Un nivel insuficient de colagen in corp duce in timp la formarea ridurilor si aparitia altor probleme ale pielii. Ca urmare, un nivel optim de colagen in organism si piele va asigura coeziunea, elasticitatea pielii si regenerarea celulelor. In plus, colagenul este in stransa legatura cu aspectul tanar pe care fiecare dintre noi il cauta.

Pe masura ce inaintam in varsta, sinteza colagenului va scadea, rezistenta cartilajului se deterioreaza si atunci va fi nevoie de o sursa de colagen de calitate superioara, cu un grad de absorbtie ridicat.

E foarte important sa retinem ca baza sanatatii noastre consta atat in ceea ce consumam, cat si in aceeasi masura, in ceea ce absorbim si asimilam.

Pe langa rolul important in regenerarea pielii, buna functionare a articulatiilor, a oaselor, cartilajelor si musculaturii, colagenul are rol important in organism in mai multe tipuri de probleme. Aceasta protejeaza si ajuta la vindecarea peretilor intestinali care pot fi inflamati din cauza unor afectiuni precum boala Crohn, sindromul intestinului permeabil, colita ulceroasa, sindromul intestinal. De asemenea, colagenul lupta impotriva celulitei si mentine supletea pielii.

Din toate aceste motive merita sa ne interesam care este cel mai bun colagen pentru articulatii. Pe piata exista mai multe tipuri de colagen pe care il putem cumpara, printre care si colagen injectabil pentru articulatii. Pe de alta parte, colagenul se obtine si din alimentatie prin schimbarea stilului de viata in cazul in care in momentul de fata nu acordam prea multa atentie componentelor alimentatiei. Suplimentele nutrivite sunt o sursa practica si accesibila si de cele mai multe ori contin si substante utile.

Alegerea celui mai bun colagen de pe piata se face in functie de forma si pret, dar si in functie de scop. Cel mai bun colagen pentru articulatii si cartilajii sau pentru imbunatatirea pielii exista sub mai multe forme pe piata, important este sa alegem in functie de nevoile pe care le avem.

O alta varianta de colagen este cel hidrolizat. Colagenul hidrolizat sau peptan este colagenul care prin descompunere rezulta peptide. Datorita faptului ca se descompune in componente mici, acesta se absoarbe mai bine in organism si este folosit mai eficient de catre acesta.

Descopera mai multe informatii despre subiect in urmatorul videoclip DoctorMIT: