Celulele stem si utilitatea lor

Daca ar fi sa intocmim o lista a progreselor medicale ce au avut un rasunet asupra calitatii vietii oamenilor de-a lungul ultimilor ani, transplantul de celule stem poate ocupa fara indoiala locul fruntas. Datorita utilizarilor practice care continua sa se extinda pana in ziua de azi, reutilizarea acestui tip de elemente celulare extrase chiar de la pacient sau de la o persoana inrudita poate aduce cu sine remisiunea mai multor boli.

Astfel, daca pana nu demult diagnosticarea cu o boala din spectrul hematologic aducea cu sine incertitudine in ceea ce priveste eficacitatea protocolului terapeutic, odata cu adaugarea transplantului de tip autolog procentul de remisiuni a crescut simtitor. Bineinteles, in ceea ce priveste sangele periferic recoltat in acest context, acesta contine celule stem hematopoietice, rolul lor in organism fiind de a suplini elementele figurate lipsa, pentru a sustine cele trei mari functii ale acestora. Astfel, transportul de oxigen asigurat de celulele rosii, lupta contra microorganismelor straine, asigurata de cele albe si favorizarea coagularii sangelui data de trombocite, raman procese ce pot sa isi urmeze cursul fiziologic, fara a impacta negativ viata pacientului.

Celule mezenchimale versus hematopoietice

Alaturi de tipul de celule cu specificitate limitata, ce pot fi recoltate la orice moment anterior tratamentelor din spectrul chimioterapicelor, elementele de tip mezenchimal aduc in plus posibilitatea ca  odata reintroduse in organism sa poata lua locul oricarui alt tip de celula. Explicatia acestui lucru este data de fenomenul natural ce cauzeaza toate structurile din organism sa se specializeze, pentru a indeplini odata cu trecerea anilor un singur rol. In acest context, momentul nasterii devine si ocazia perfecta de a salva sangele cordonului ombilical, recoltandu-l si pastrandu-l pentru ca, in eventualitatea unui diagnostic medical nefericit in viitor, sa putem beneficia de tratament personalizat, de cea mai buna calitate. Astfel, in eventualitatea in care un transplant de tip autolog ar putea avea efecte benefice, acesta poate fi introdus in schema de tratament in cel mai scurt timp, urmand ca proba sa fie transportata din incinta bancii de celule catre o unitate medicala acreditata in acest domeniu.

Alegeti cea mai buna experienta ma nastere cu ajutorul Stem Sure

Recunoscuta pentru progresele sustinute, facute atat in ceea ce priveste cercetarea cat si in formarea populatiei cu privire la necesitatea recoltarii de celule stem la momentul oportun, Stem Sure ramane lider de piata de mai bine de un deceniu, totul datorita calitatii si a consecventei cu care isi indeplineste obligatiile fata de clientii sai. Reusind sa depoziteze cu succes mii de probe, urmand ca multe dintre acestea sa reprezinte ulterior povesti de succes ale unor pacienti vindecati, banca de celule este dotata la cele mai inalte standarde pentru a dispune de un control al calitatii care garanteaza viabilitatea probelor chiar si zeci de ani. In acest fel, orice parinte care doreste sa ii ofere copilului sau o sansa in plus la o viata sanatoasa, poate opta pentru recoltarea la momentul nasterii.

Despre Rigenera – regenerare tisulara

In ceea ce priveste aplicatiile practice aflate intr-o continua dezvoltare, acestea nu se opresc doar la regenerarea elementelor celulare, ci pot reprezenta un real ajutor si in tratamentul structurii si al functiilor tesuturilor aflate in diferite stadii de afectare. Astfel, indeosebi in ceea ce priveste chirurgia plastica si protocolul de recuperare al marilor arsi, aceasta noua abordare poate reprezenta diferenta dintre o recuperare indelungata si deficitara si una cat mai scurta. In acest fel, deoarece recoltarea de celule stem in prealabil ii confera pacientului dublul rol de donator si receptor de micro-grefe, ne putem asigura de faptul ca gradul de rejet este minim, conferind astfel cel mai ridicat grad de succes.