Te-ai plimbat adesea printre rafturile cu jucarii insa ai sarit mereu peste instrumentele muzicale pentru copii? Nu ai considerat ca atractive micile jucarii ce produc sunete? Nu esti singurul! Multa lume nu stie de ce instrumentele muzicale – chiar ca si jucarii simple – sunt atat de beneficii bebelusilor si copiilor mici.
Cum asa? Oamenii spun de foarte multe ori că muzica este un limbaj universal. Ne putem conecta și comunica prin melodii, aranjamente muzicale sau chiar si prin cel mai simplu ritm. Dacă ai văzut vreodată că micuțul tău începe în mod natural să sară sau sa se miste cand aude muzică sau să dea cu mâinile (sau cu obiecte) pe masă când aude un ritm, este ușor să vezi că acest lucru este adevărat.
Nu trebuie să le explici bebelusilor sau copiilor mici conceptul de muzică – acestia il inteleg, pur si simplu. O mulțime de studii arată că muzica are un efect profund asupra creierului copiilor mici. Noile cercetări arată că a face muzică are și mai multe beneficii pentru dezvoltare decât doar a asculta muzică sau să a observa cum cineva cântă la un instrument. Acesta este unul dintre motivele pentru care este atât de benefic pentru copii mici să experimenteze cu instrumente muzicale.
Mai precis, permiterea copiilor mici să cânte la instrumente de percuție – cele care sunt lovite, scuturate, plesnite sau apasate – gândiți-va de exemplu la tobe, maracas sau pian – poate fi incredibil de valoroasă pentru dezvoltarea lor. De ce?
Oferindu-i micuțului un instrument cu care să cânte ajută la:
- Construirea de abilități motorii fine și brute. Experimentarea cu instrumente muzicale promovează dezvoltarea fizică într-o varietate de moduri. De exemplu, toba poate contribui la dezvoltarea abilităților motorii grosiere, în timp ce învățarea de a atinge fiecare deget pe un pian sau de a ține un bat de batut întărește abilitățile motorii fine.
- Susținerea dezvoltarii senzoriale. Mișcarea, echilibrul, auzul și atingerea sunt toate implicate pe măsură ce copilul dumneavoastră învață să țină și să cânte la diferite instrumente. El începe să înțeleagă, de exemplu, că lovirea unui tambur încet și usor creează un sunet diferit decât lovirea rapidă și forțată.
- Îmbunătățirea coordonarii mână-ochi. Cântatul cu un pian sau tobe implică în mod continuu abilitățile de coordonare a ochiului si a mâinii.
- Învațarea răbdarii și perseverenței. Pe măsură ce copilul dumneavoastră creste, învățarea “adevărata”, reala si sustinuta la un instrument va necesita timp și concentrare. Dar chiar și acum, imitând un ritm simplu, poate învăța răbdarea și perseverența – iar asta îi poate oferi un sentiment de împlinire.
- Dezvoltarea accelerata a creierului. Un studiu realizat în 2016 la Universitatea din California de Sud a constatat că copiii mici care cântau la instrumente au cunoscut o creștere a dezvoltării creierului în comparație cu cei care nu au făcut-o. Cercetătorii au văzut în mod specific creșterea în zonele creierului care sunt responsabile pentru dezvoltarea limbajului, percepția vorbirii, procesarea sunetului și abilitățile de citire.
De unde sa incepi cautarea? Poti sa te inspiri din gama kizo.ro din sectiunea Jucarii Muzicale.
- Maracas
- Pian sau orga
- Cinele
- Tambal
- Bongos
- Ukulele
- Tobe
- Muzicute
- Fluier
- Blocuri de lemn
- Bete de tobe
- Tamburine
- Clopote
- Triunghi
- Xilofon
Acum este timpul să mergi să faci muzică cu micuțul tău! Distractie placuta!
You may also like
-
Cum să îți construiești opera academică: Ghidul Alchimistului pentru Licență, Diplomă, Disertație și Grad Didactic de Nota 10
-
Cele Mai Populare Branduri de camere de Supraveghere Video: O Comparatie
-
De Ce Documente Ai Nevoie pentru a Aplica la un Credit Online Rapid
-
De la ateliere micuțe la gigant global: Povestea fascinantă a mărcii Audi
-
Cum iti dai seama ca trebuie sa inlocuiesti sistemul de alarma?