Ce trebuie sa stii inainte sa mergi pentru prima oara la un medic ginecolog?

Consultatiile ginecologice sunt printre cele mai neplacute investigatii medicale cu care se confrunta o femeie, arata un studiu efectuat recent. Rusinea, teama si disconfortul sunt principalele senzatii pe care le-au enumerat respondentele, fiind extrem de intalnite si in mediul urban, si in mediul rural.

Daca esti in cautarea unui medic ginecolog Bragadiru si este pentru prima oara cand vei experimenta senzatia unui consult medical ginecologic, citeste acest articol si descopera la ce ar trebui sa te astepti si de ce nu este cazul sa iti faci probleme. Pregatirea inainte de investigatia medicala propriu-zisa este una minimala, iar cadrul medical este om ca si tine, avand studii si experienta in domeniul acesta de activitate, si alti pacienti.

 

  1. Medicul ginecolog nu este in postura sa te judece

Un medic ginecolog se confrunta zilnic cu zeci de cazuri. Orice ti s-ar parea tie iesit din comun sau rusinos, cu siguranta acel specialist a mai intalnit in variate alte dosare medicale. Nu ai niciun motiv sa simti rusine sau disconfort, pentru ca respectivul cadru medical are pregatire in domeniu si isi desfasoara activitatea la fel cum iti faci tu jobul zilnic. Din contra: este recomandat sa profiti de bogata lui expertiza, tocmai pentru a-ti raspunde la intrebari in mod avizat. Decat sa cauti pe Internet informatii si sa nu le poti aprecia valoarea, este mai simplu sa consulti medicul specialist si sa iti obtii raspunsurile la intrebari foarte rapid.

 

  1. Este indicat sa te programezi la medic la mijlocul ciclului menstrual

Pentru o mai mare acuratete a investigatiei, se recomanda ca vizita la medicul specialist ginecolog sa aiba loc la mijlocul ciclului menstrual. Inainte de investigatia propriu-zisa, se evita spalaturile interne, orice forma de tratament a aparatului genital si raporturile sexuale. Nu trebuie sa faci niciun fel de pregatire speciala inainte de vizita la medic. Este suficient un dus normal, cu apa si sapun, si este recomandat sa eviti aplicarea oricarei creme, solutii sau lotiuni in zona intima. Nu uita sa porti haine confortabile in acea zi, ca sa te poti dezbraca simplu si rapid, fara sa resimti orice nivel de disconfort. Este extrem de simplu.

 

  1. Pregateste-te sa raspunzi la toate intrebarile despre situatia ta medicala

Daca nu stii, cu exactitate, cand ai avut prima menstruatie sau cat de regulat este ciclul tau menstrual, respectiv cate zile dureaza, ia-ti timpul necesar pentru a-ti pune gandurile in ordine. Aceste intrebari sunt absolut firesti in timpul unei investigatii medicale ginecologice, chiar si de rutina. Alte detalii esentiale sunt: antecedentele medicale (ale tale sau ale familiei tale), tipologia interventiilor chirurgicale existente in trecut, metodele de contraceptie utilizate si asa mai departe. Daca in timpul menstruatiei te confrunti cu dureri foarte mari, nu uita sa precizezi acest lucru medicului specialist ginecolog. Este foarte important!

 

Onixoptim.ro, clinica medicala unde gasesti si medic pediatru Bragadiru, si medic ginecolog

Cei de la Onixoptim.ro sunt experti in domeniul medical, indiferent de aria de activitate. Fie ca esti in cautarea unui medic pediatru Bragadiru, a unui medic ginecolog sau chiar a unui specialist in kinetoterapie sau dermatologie, il vei gasi in aceasta clinica de top. Poti face o cerere de programare chiar si online, iar cei de la Onixoptim.ro te vor contacta rapid, gasind solutia pe care o poti acomoda la programul tau.