Cum știi care este cel mai bun tratament pentru parodontoză? Află de la specialiști

Gingiile pot suferi de diverse afecțiuni, în forme ușoare sau complicate. Cel mai des întâlnită este gingivita, care reprezintă o boală ușoară, ce duce la înroșirea, umflarea și sângerarea gingiilor.

 

Parodontoza este forma severă a gingivitei, în care simptomele s-au agravat, ceea ce duce la distrugerea oaselor și țesuturilor. Începerea unui tratament parodontoza pret avantajos poate reduce drastic efectele acestei afecțiuni periculoase.

Când se poate obține un tratament parodontoza preț scăzut?

Un tratament stomatologic profesional poate face ca paradontoza să regreseze, în primul rând datorită îndepărtarii tartrului. Cu cât se acționează mai devreme, cu atât se poate oferi un tratament parodontoza preț mai mic. Odată simptomele grave instalate, va fi nevoie de  investigații mult mai amănunțite, inclusiv radiografii, intervenții chirurgicale și tratament cu antibiotic.

Se poate vindeca paradontoza?

Din păcate, paradontoza nu se poate vindeca, fiind o infecție bacteriană cronică. Pentru ținerea sub control este nevoie de îngrijire continuă, iar rezultatul constă în minimizarea efectelor bolii. De multe ori, paradontoza este comparată cu alte boli incurabile, cum sunt hipertensiunea arterială sau diabetul, chiar dacă nu sunt boli infecțioase.

Care sunt simptomele paradontozei?

Odată ce bacteria s-a instalat în gură, începe un proces inflamator care duce la dezlipirea gingiilor de pe dinți. Acest efect favorizează dezvoltarea bacteriilor, care găsesc un mediu propice de viață, și de unde nu pot fi îndepărtate cu ușurință. Doar apelând la tratament parodontoza preț avantajos se poate obține o reducere drastică a simptomelor, printre care se numără:

  • inflamarea gingiilor
  • formarea plăcii de tartru
  • sângerarea gingiilor, în special în timpul realizării igienei zilnice
  • respirație urât mirositoare
  • dinți sensibili și dureroși la mestecare
  • retragerea gingiilor, care nu mai pot oferi sprijinul necesar dinților
  • apariția infecțiilor și a puroiului la nivelul gingiilor
  • pierderea dinților

 

De cele mai multe ori, simptomele apar destul de târziu, în jurul vârstei de 40-50 de ani, când paradontoza este destul de avansată, iar efectele pot fi ireversibile. Cu toate acestea, începerea unui tratament parodontoza preț avantajos poate ajuta la salvarea dinților prin stoparea dezvoltării bacteriilor.

 

Cât durează un astfel de tratament?

De cele mai multe ori, un tratament parodontoza preț avantajos constă într-o intervenție chirurgicală, pentru curățarea zonei. Durata acestei proceduri este de aproximativ 2 ore, dar poate varia în funcție de gravitatea situației și de specificul fiecărui pacient. Există cazuri în care poate fi necesară anestezia totală sau parțială deși, în general, se poate lucra doar cu amorțirea ușoară a gingiilor cu un anestezic local.

 

Pentru cazurile ușoare, se poate face tratament parodontoza preț avantajos nechirurgical. Acesta elimină tartrul și bacteriile de pe dinți și gingii cu ajutorul instrumentelor speciale, a laserului sau ultrasunetelor. În acest fel, se încetinește procesul de inflamarea cauzată de acumularea de tartru și dezvoltarea coloniilor de bacterii.

 

Administrarea de antibiotice face parte din protocolul de tratament parodontoza preț avantajos. Pot fi antibiotice orale sau topice, respectiv geluri sau ape de gură ce distrug local bacteriile.

Este dureroasă o procedură de tratament parodontoza preț avantajos?

Cu siguranță există un anumit disconfort, însă nu este nimic grav. În cazul în care durerea este majoră sau există sentimente incontrolabile de frică, se poate administra anestezic. Cel mai neplăcut va fi momentul injecției cu anestezic, dar după aceea procedura de tratament parodontoza preț avantajos va decurge foarte ușor. Este important de reținut că amânarea prezentării la medicul stomatolog, pentru efectuarea unui control periodic, va duce la agravarea simptomelor și, implicit, la necesitatea unui tratament mai profund.

 

Odată paradontoza instalată, întreținerea profesională a dinților și gingiilor este obligatorie. Din trei în trei luni este nevoie ca medicul stomatolog să intervină pentru curățarea dinților și a gingiilor, pentru tot restul vieții. În special dacă se doreste un implant dentar, zona trebuie să fie foarte bine curățată, cu unele dintre tratamentele oferite de FamilyDent.