Asistenta rutiera – ce este si cum ar trebui facuta?

Practic, asistenta rutiera sau de calatorie este un serviciu care ne va ajuta atunci cand avem o defectiune in timpul calatoriilor noastre, atat in interiorul granitelor noastre, cat si in strainatate de exemplu cand calatorim in vacanta, intr-o alta tara. Pentru a activa acest serviciu, trebuie sa contactam asiguratorul nostru, care va implementa protocolul de ajutor corespunzator.

Acest serviciu nu se limiteaza la teritoriul nostru, ci poate fi utilizat si in strainatate si poate fi apelat si separat, asta daca nu optam pentru p asigurare ce are inclus si acest serviciu. Click aici pentru mai multe informatii.

Asistenta de baza include beneficii pentru masina, in timp ce cele complete, in plus, au atentie si pentru pasageri. De obicei, asistenta vehiculului include:

  • Reparatia „la fata locului”: compania trimite mecanici la locul unde masina a fost imobilizata pentru a corecta defectiunea chiar acolo. In cele mai multe cazuri, acopera perforari, defectiuni usoare si descarcarea bateriei. De asemenea, este utilizat atunci cand proprietarul vehiculului si-a pierdut cheile. Aici ceea ce se face este sa va trimita unele de rezerva, astfel incat sa puteti continua calatoria.
  • Tractarea vehiculului: in cazul in care defectiunea este mai grava, serviciul de remorcare (macara) va muta masina intr-un atelier a carui destinatie va fi aleasa de asigurat, in functie de termenii contractului semnat. Aceasta acoperire, pe langa ingrijirea defectiunilor mecanice ale masinii sau a accidentelor, poate fi activata si din cauza lipsei de combustibil sau a realimentarii necorespunzatoare. In aceste cazuri, acesta va fi remorcat la cea mai apropiata benzinarie sau la un atelier. Cu toate acestea, costul benzinei, precum si curatarea si golirea rezervorului vor fi suportate de sofer.
  • Salvarea vehiculului: in cazul in care masina a cazut sau s-a rasturnat pe o panta, acoperirea va avea grija de extragerea acestuia si de intoarcerea sa pe sosea. Daca este necesara o reparatie, aceasta va fi mutata intr-un atelier.
  • Pe de alta parte, acest tip de politica poate include, de asemenea, asistenta pentru oameni.Astfel, in cazul unor neplaceri, ocupantii vehiculului vor putea accesa un mod alternativ de deplasare si asistenta medicala ori de cate ori au nevoie. Acest lucru inseamna ca asiguratul va putea avea un taxi sau o masina de inchiriat pentru intoarcerea la casa sa. Chiar daca vrei sa continui calatoria ta, compania va trebui sa iti indeplineasca dorintele. O alta posibilitate este ca asiguratorul sa le ofere posibilitatea de a ramane in localitatea in care se repara autovehiculul. Se va ocupa de cazare si chiar de intretinere (desi cu limitele stabilite in contract).

Aceasta asistenta ofera, de asemenea, o acoperire legata de integritatea fizica (asistenta medicala) a pasagerilor, cum ar fi deplasarea ranitilor, cazarea rudelor ranite si transportul funerar. Trebuie sa subliniem ca acest serviciu nu se limiteaza doar la un teritoriu fix ci poate fi accesat si daca se intampla totul in strainatate. Desigur, pentru aceasta, trebuie sa angajam aceasta modalitate, astfel incat sa aiba un domeniu de aplicare international.

Atunci cand alegeti o asigurare auto, este posibil sa gasiti diferente notabile intre limitele si caracteristicile unora dintre acoperiri, de exemplu in asistenta rutiera.