Vinuri de incercat de sarbatori

Sarbatorile de iarna marcheaza pentru multi cea mai frumoasa perioada a anului. Este momentul ideal pentru a ne petrece timpul in compania celor dragi si sa ne bucuram de clipe de neuitat. De pe mesele imbelsugate nu au cum sa lipseasca vinurile, asa ca am pregatit in acest sens o lista cu cateva pe care merita sa le incerci.

Tania et Vincent Careme Terre Brulee Chenin Blanc – acest vin produs in Africa de Sud este apreciat pentru aromele sale fructate pline de intensitate si completate de notele florale si citrice. Poate fi partenerul perfect pentru orice masa servita in perioada sarbatorilor.

Domaine de Piaugier Sablet Blanc este un vin produs din struguri de Chardonnay numai bun pentru invitatii tai la masa. Ascunde note discrete de vanilie si condimente aflate in deplina armonie cu gustul de fructe coapte si cu caracterul corpolent care il ajuta sa fie evidentiat in fata altor vinuri.

Concept Album Pinot Noir – cu toate ca Pinot Noir se potriveste de minune cu preparatele din carne de curcan, mineralitatea sa si aromele fructate fac ca acest vin sa fie un partener perfect pentru mancarurile mai usoare, specifice perioadei sarbatorilor de iarna.

Teeter-Totter Cabernet Sauvignon Napa Valley este ideal pentru cei care vor un vin rosu care sa se potriveasca de minune cu preparatele din carne. Este corpolent, are o concentratie potrivita a taniniurilor si gust de fructe de padure negre completat cu condimente.

In schimb, cine prefera un vin autentic romanesc pe care sa il serveasca in perioada sarbatorilor se poate orienta catre un vin din Busuioaca. Strugurii nobili au parte de cele mai bune conditii in regiunea Dealu Mare care gazduieste Crama Budureasca. Soiul este renumit in tara noastra datorita continutului ridicat de zahar care se regaseste in mod natural in struguri. La Crama Budureasca este vinificat in dulce si in sec, putand fi savurat ca atare sau alaturi de platouri cu branzeturi, preparate cu fructe de mare sau deserturi.

Busuioaca din gama Bristena este un vin demidulce din portofoliul Cramei Budureasca care este foarte apreciat. Strugurii sunt cultivati pe o regiune de aproape 6 hectare in viile Budureasca si doar cei mai sanatosi ciorchini sunt alesi pentru producerea acestui vin plin de eleganta. Dupa presare, strugurii au fost fermentati la o temperatura scazuta pentru o perioada de 3, 4 saptamani, procedura sistata pentru pastrarea zaharurilor acumulate in mod natural, ceea ce asigura o armonie deplina intre aromele varietale si senzatia de dulce.

Incanta prin culoarea sa roz intens si aromele de dulceata din petale de trandafir puse in valoare de gustul de capsuni si zmeura. Corpolenta este medie, iar alaturi de echilibrul perfect intre zahar si aciditate confera un final catifelat. Vinul poate fi servit si cu branzeturi fine sau deserturi cu fructe si ciocolata.

Busuioaca din gama Budureasca Premium este realizat doar din cei mai sanatosi struguri care au fost culesi din viile Budureasca. Dupa ce sunt culesi si sortati, strugurii se lasa in contact cu pielitele lor pentru 48 de ore, astfel incat sa fie extrase aromele dorite. Culoarea roz pal straveziu poate seduce pe oricine, iar parfumul de petale de trandafir este cuceritor. Gustul bine structurat prezinta un mix interesant de rosie si capsuni, ducand catre un final incantator dominat de tuse citrice. Acesta este versatil la capitolul asocieri culinare, astfel ca poate fi servit alaturi de diverse preparate, de la cele din pui, fructe de mare, branzeturi, salate si nu numai.

Vin din Busuioaca de cea mai buna calitate gasiti in magazinul online al Cramei Budureasca!