ingrijire tatuaj soare
Hot

Trebuie sa ferim tatuajele de soare?

Cu totii vrem sa aratam tatuajele fabuloase pe care le-am lunile mai reci, dar lumina soarelui este modalitatea suprema de a ne distruge tatuajele. Cel mai bun mod de a  proteja tatuajele este sa ramai acoperit si sa utilizezi protectie solara pe pielea expusa atunci cand te afli in lumina directa a soarelui. Razele UV ale soarelui produc radiatii UV care pot duce la tot felul de probleme precum arsuri solare, imbatranirea prematura a pielii, cancer, precum si accelerarea procesului de estompare a tatuajului. Iata cateva dintre cele mai bune practici pentru a pastra tauajul proaspat si pentru a-l face sa arate mereu nou. Mai jos, vei gasi mai multe sfaturi pentru ingrijirea tatuajelor.

Cat de importanta este crema de protectie solara pentru tatuajul meu?

Am inteles – este doar o plimbare pe langa bloc cu cainele tau dragut. Dar acea expunere minima la soare tot strica pielea si ii dauneaza, asa ca aplica protectie solara. Tatuajele si dermatologul iti vor multumi.

Ce protectie solara ar trebui sa folosesc pentru tatuajul meu?

O regula de baza buna este –– orice protectie solara este mai buna decat nicio protectie solara! Daca vrei cu adevarat sa maximizezi sanatatea pielii si a tatuajului tau, atunci citeste intotdeauna etichetele si cauta cateva lucruri cheie. Termenul „spectru larg” este crucial pentru protectia impotriva diferitelor tipuri de raze luminoase si radiatii de la soare. Utilizeaza cel putin SPF 30. Cand alegi intre o lotiune prin intindere sau o lotiune cu spray, alege produsul pentru a te asigura ca ai suficienta acoperire. Nu in ultimul rand – alege produse cat mai naturale.

Utilizeaza intotdeauna protectie solara pe pielea expusa atunci cand iesi la soare pentru a maximiza longevitatea tatuajului si a minimiza efectele negative ale radiatiilor UV.

Cat de des ar trebui sa fie aplicata protectie solara pe tatuajul meu?

Aplica protectie solara inainte de a te afla in lumina puternica a soarelui si stai in casa sau la umbra. In acest fel, nu vei transpira inainte de a aplica protectia solara. Odata ce  ajungi in oras, reaplica protectie solara la fiecare doua ore pentru a tine la distanta arsurile solare si, in consecinta, deteriorarea tatuajului. Este usor sa aplici o singura data protectia solara pe tatuaj, dar este posibil ca ea sa isi piarda din eficienta pe timpul zilei. Pe Bronzare.ro vei gasi mai multe produse care sa te ajute.

Pot pune protectie solara pe un tatuaj nou?

Cu totii vrem sa ne aratam corpurile pe plaja, dar tatuajul tau proaspat nu ar trebui sa fie expus la soare. Pana cand tatuajul  s-a decojit complet (de obicei 3-4 saptamani), cel mai bine este sa va protejati tatuajul de razele dure, precum si de crema de protectie solara in sine. Nu ai pune protectie solara pe o taietura proaspata, asa ca nu o pune pe tatuajul proaspat. Chiar si cea mai curata protectie solara poate fi putin murdara, asa ca acoperirea cu haine este cea mai buna solutie. Chiar si o umbrela de plaja este potrivita – evita lumina directa a soarelui de pe noul tau tatuaj.