saltea yoga

Detaliul care face diferenta: de ce sa cumperi o saltea de yoga?

In prezent, oamenii sunt din ce in ce mai interesati de solutii care sa le permita sa se mentina in forma, practicand acasa exercitii fizice, iar yoga, pilates-ul si fitness-ul sunt printre cele mai apreciate si mai populare.

Odata cu aceasta tendinta, covorasele de exercitii au devenit piese indispensabile in echipamentul de fitness pentru acasa. Acestea se pot gasi in diferite forme, dimensiuni si grosimi si se pot cumpara din magazinele cu articole sportive.

Iata de ce merita sa utilizezi o saltea yoga din magazinul online Sport-Mag cand faci exercitii fizice acasa!

Asigura o suprafata antiderapanta

In timpul exercitiilor de yoga sau de pilates ai nevoie de o suprafata sigura care sa elimine riscul alunecarii si ranirii. Cu o saltea de yoga, care este antiderapanta, poti sa fii sigur ca talpile tale vor fi bine fixate pe podea, indiferent daca aceasta este acoperita cu parchet sau gresie.

Sunt un suport bun pentru coloana si articulatii si ofera confort

Exercitiile de yoga sau de pilates implica multe pozitii si miscari in care coloana, genunchii, soldul sau coatele sunt in contact cu solul. Daca nu te simti confortabil, va fi dificil sa executi si sa mentii posturile corespunzator.

O saltea de yoga, insa, este moale si iti ofera suprafata perfecta pentru sprijinul coloanei si a articulatiilor in timpul rutinei de exercitii. Aceasta poate avea o grosime de pana la 6 mm si este extrem de confortabila pentru ca asigura o suprafata confortabila si o zona de amortizare.

Mai mult, in yoga si in pilates sunt pozitii care necesita rularea coloanei pe podea si, daca nu ai un covor de exercitii adecvat, miscarea va fi dureroasa si daunatoare.

Protejeaza podeaua

Un alt beneficiu al unui covoras de exercitii este acela ca va proteja podeaua de zgarieturi sau pete de transpiratie. In plus, daca practici exercitii de fitness cu gantere si folosesti o saltea de yoga, poti sa fii sigur ca impactul cu solul va fi atenuat daca scapi accidental o greutate.

Ofera suport adecvat pentru posturile de yoga

Pentru a executa corect posturile de yoga si, totodata, pentru a putea mentine pozitia cat mai mult timp, ai nevoie de suport adecvat. Cu o saltea de yoga, poti sa fii sigur ca vei beneficia de o suprafata de sprijin sigura si confortabila, care sa iti permita sa te concentrezi asupra pozitiilor, fara teama ca vei aluneca sau ca iti vei rani articulatiile sau coloana.

Te ajuta sa iti mentii echilibrul

Folosind un covoras special in timpul exercitiilor, beneficiezi de un suport sigur si stabil chiar si pe o podea alunecoasa. Acest lucru este esential pentru a-ti mentine echilibrul si a avea pozitii stabile, indiferent de miscarile executate.

Creeaza o zona personala si un cadru adecvat

Cand folosesti un covoras de exercitii, acasa sau la sala, delimitezi spatiul de exercitii in care te vei desfasura. In acest mod, creezi o zona personala, sigura si confortabila in care te poti concentra in deplina siguranta pe miscari.

Indiferent daca practici yoga, pilates sau fitness, o saltea yoga de calitate este o achizitie inspirata, care iti va oferi multe beneficii! Alege sa ai un stil de viata sanatos, mentine-te in forma cu un program de exercitii eficient si asigura-ti tot confortul si siguranta de care ai nevoie in timpul miscarilor cu acest produs!