Carti pentru copii – Jurnalul meu trăsnit de Keri Smith

Gândește-te la “Jurnalul meu trăsnit” de Keri Smith ca fiind calea artistului anarhist – cartea pentru cei care au dorit mereu  să mâzgălească în afara liniilor, dar le-a fost frică să depășească convenționalul. Acum ai la îndemână o carte ilustrată , Jurnalul meu trasnit de Keri Smith, un instrument de creativitate pură, un exercițiu de imaginație real.

Un jurnal e o modalitate simplă de a rememora zilele si evenimentele personale, de a exprima trăiri si sentimente, însă nu oricine este in stare să țină un jurnal tipic. Pentru cei care se tem de jurnalele clasice, există Jurnalul meu trasnit Keri Smith. Un amalgam de culori, desene, pagini si idei neașteptate, acest jurnal se adresează oricui dorește o abordare curajoasă si atipică, un mod creativ de a exprima gânduri si sentimente.

Keri Smith este o artistă conceptuală de origine canadiană și autoarea a mai multor cărți și aplicații bestseller despre creativitate, inclusiv Jurnalul meu trasnit Keri Smith (editura Paralela 45 – Romania),  „Jurnalul meu trasnit .. în culori”, dar si „This is not a Book” (Penguin), „Mess: Un manual de accidente și greșeli” (Penguin), Trusa de artă Guerrilla (Princeton Arhitectural Press), „Finish This Book” (Penguin) și The Pocket Scavenger (Penguin).

Keri conduce ateliere de creație bazate pe cărțile sale și a predat recent un curs de ilustrație conceptuală la Universitatea de Artă și Design “Emily Carr”, din Vancouver Canada. Obiectivul principal al lucrării / cercetării sale este crearea a ceea ce scriitorul Umberto Eco a numit „Lucrări deschise”, piese care sunt completate de cititor sau utilizator.

Keri Smith este consultantă pentru Centrul de Activism Artistic. Aplicația ei Pocket Scavenger a câștigat cea mai bună aplicație pentru adulți non -fiction la premiile Digital Book 2014. Graficiană si ilustratoare de carte, Keri Smith a lucrat pentru o mare varietate de clienți din întreaga lume: Random House, The Washington Post, The New York Times, Ford Motor Co., Boston Globe, Galison / Mudpuppy Press și Hallmark.

Pentru toți care și-a dorit cândva, dar au avut probleme să înceapă, să redacteze sau să încheie un jurnal, a apărut Jurnalul meu trăznit Keri Smith, o carte ilustrată care prezintă o colecție subversivă de sugestii. Cititorii sunt invitați sa se  concentreze cele mai bune greșeli și pe abilitățile de a face mizerie pentru umple paginile cărții, pentru a le distruge. Completează acest jurnal atipic și vei descoperi modalități nebănuite de a fi tu însuti, de a scăpa de lipsa de inspirație, de a comunica mai eficient cu tine si cu prietenii tai.

Printr-o serie de prompt-uri ilustrate în mod creativ și straniu, graficiana Keri Smith încurajează cititorii să recurgă la distrugerea cărții, sa o găurească, sa adauge fotografii, sa deseneze cu cafea, sa păteze pagini si sa le rupă… pentru a experimenta adevăratul proces creativ. Prin sensibilitatea si înzestrarea artistica a lui Keri Smith, vei deprinde nou mod de a scrie un jurnal, de a trece in revista zilele. Cu umor si creativitate, vei descoperi moduri inedite de a scăpa de stresul paginii albe si de timiditatea de a-ti așterne gândurile pe hârtie.