Dr. in Uniforma

Care sunt cele mai potrivite halate medicale?

Una dintre cele mai frecvente situații cu care se confruntă personalul medical de pretutindeni cu privire la mediul lor de lucru este faptul că, odată cu zilele mai reci când echipamentele medicale nu sunt foarte eficiente. Și, așa cum este normal, este exclusă din start ideea de a purta o geacă sau un pulover, foarte groase pe sub halate pentru a se simți cât mai confortabil, căci acestea le-ar restricționa foarte mult mișcările.

Acesta este motivul pentru care, anumite magazine online care se ocupă cu confecționarea și vânzarea echipamentelor medicale, așa cum este Dr în Uniformă, a căutat soluții perfecte la această problemă a hainelor medicale.

Printre acele produse care pot fi achiziționate de personalul medical, pentru a rezolva problema frigului, se numără și halate medicale. Aceste echipamente medicale individuale sunt utilizate în primul rând pentru a proteja personalul medical de anumite infecții sau materiale periculoase.

În acest magazin online, pot fi achiziționate diverse tipuri de halate medicinale, pentru femei sau bărbați, din diverse materiale și în diverse culori sau modele, astfel încât oricine necesită un astfel de echipament să găsească exact ceea ce i se potrivește.

Cum se aleg halatele medicale?

Indiferent de sezonul pentru care se achiziționează un halat medical, acesta trebuie să țină cont de anumite aspecte, astfel încât să se simtă cât mai confortabil pe parcursul întregii zile de muncă.

Printre factorii de care trebuie să ții cont în alegerea unui halat medical, se pot specifica:

  • Alege mărimea potrivită

Este recomandat să se aleagă întotdeauna mărimile potrivite pentru halatele medicale și să se țină cont de tabelul cu mărimi afișat pe site sau de diferențele de dimensiuni care pot apărea în timpul procesului de fabricație.

  • Alege un material de calitate

Acesta este unul dintre factorii cei mai importanți de care trebuie să ții cont, căci, aceste echipamente medicale, sunt de obicei spălate foarte frecvent și la temperaturi foarte mari.

În plus, este important să se aleagă un material precum tercotul, care permite libera circulație a aerului și este de o calitate foarte bună. Pentru perioadele mai reci, este recomandat să se aleagă un halat din material polar fleece, acesta fiind foarte plăcut și confortabil.

  • Caracteristici speciale

Alege întotdeauna modele de halate medicinale care nu se scămoșează, nu intră la apă, nu se decolorează și care pot oferi un confort sporit indiferent de temperaturi sau nivelul de efort depus.

Cum trebuie să fie un halat medical pentru perioada rece?

Există mai multe aspecte pe care trebuie să le iei în calcul de fiecare dată când ești în căutarea unui nou model de halat medical, în special atunci când cauți unul pentru sezonul de toamnă – iarnă.

Pentru început, trebuie menționat faptul că cele mai potrivite modele de halate medicale pentru temperaturi mai joase sunt acelea confecționate dintr-un material polar antipilling, țesătură a cărei densitate ajunge la valoarea de 350 g/mp.

De obicei, aceste modele de halate medicale sunt modele unisex, cu o lungime până la nivelul genunchilor și cu mânecă lungă. De asemenea, ele pot fi găsite la vânzare în diferite dimensiune, de la XS și până la 5XL, pentru a se potrivi perfect oricărei staturi.