analko

Analko – vopsitorie profesionala in camp electrostatic pentru orice domeniu

Analko asigura servicii de vopsire profesionala in camp electrostatic pentru o gama vasta de aplicatii din orice domeniu. Pentru ca sunt utilizate cele mai moderne masini si tehnologii, Analko asigura vopsirea la calitate premium, indiferent de dimensiunea obiectului vopsit sau de culoarea aplicata.

Vopsirea electrostatica prin pulverizare este o metoda care poate reduce problemele cu acoperirea neuniforma si scurgerile care rezulta din utilizarea unui aparat de vopsit clasic. Rezultatele sunt unele dintre cele mai spectaculoase insa masinile utilizate sunt extrem de costisitoare si necesita spatiu, ceea ce inseamna ca nu pot fi realizate in regie proprie. Din acest motiv, se recomanda apelarea la profesionisti pentru prelucrare electrostatica materiale metalice.

Vopseaua aplicata de aceste tipuri de pulverizatoare poate fi atat lichida, fie pulbere, si este incarcata electrostatic in cateva moduri diferite. Un tip de sistem aplica o sarcina electrica negativa pe vopsea in timp ce se afla in rezervor. Alte sisteme aplica sarcina in butoiul pistolului pentru vopsit. Vopseaua este apoi propulsata prin pistol, frecandu-se de partea laterala si obtinand o sarcina electrica statica in timp ce se misca.

Deoarece particulele de vopsea au toate aceeasi incarcatura, se resping reciproc. Aceasta ajuta la distribuirea uniforma a particulelor de vopsea si la obtinerea unei acoperiri uniforme. De obicei, obiectul care este vopsit este metalic si impamantat, dar aproape orice produs poate fi finisat electrostatic. Este posibil ca un obiect metalic sa trebuiasca ssa fie plasat in spatele obiectului pentru a crea impamantarea sau obiectul poate fi pulverizat cu un primer conductor. Particulele de vopsea au o incarcare negativa, astfel incat sunt atrase de sarcina opusa obiectului vopsit. Acest lucru face ca particulele sa fie mai putin susceptibile sa ramana in aer.

Vopsirea prin pulverizare electrostatica are avantaje distincte. Creeaza o legatura puternica. De asemenea, acopera un obiect tridimensional mai uniform. Acesta procedura de vopsire economiseste vopseaua avand o eficienta de transfer ridicata, folosind mai putin pentru a termina proiectul decat un pulverizator obisnuit. De asemenea, finisajul va arata mai bine, deoarece are o grosime mai uniforma a vopselei.

Echipamentul care vine in mod normal cu o unitate de pulverizare electrostatica include un pistol, furtunuri de aer si vopsea si un cablu de impamantare. De asemenea, veti avea nevoie de doua tipuri de adaptoare. Un varf rotund pulverizator este utilizat pentru vopsirea obiectelor cu forma neregulata, iar adaptorul cu varful plat este pentru vopsirea obiectelor plate mari. Apeland la o vopsitorie in camp electrostatic asa cum este Analko, fiecare obiect vopsit va fi finisat perfect si gata de utilizare in timp extrem de scurt.

In plus fata de pulverizator, se folosesc si alte materiale pentru a realiza vopsirea. Este nevoie in primul rand de materie prima de calitate si de experienta. Chiar daca procesul de vopsire poate parea la prima vedere simplu, in realitate lucrurile sunt diferite si este necesar ca persoana care manevreaza instalatia de pulverizare si uscare a vopselei sa stie exact ce are de facut si cum sa manevreze corect fiecare obiect, pentru ca rezultatul final sa fie unul bun.