Vinul Girboiu este disponibil pentru toate gusturile!

Cei care apreciaza vinurile fine cunosc valoarea exacta acestor elixiruri produse din struguri. In Romania, crama Girboiu ofera o varietate de vinuri rosii, albe si rose la preturi atractive pentru clientii care stiu ce inseamna un pahar de vin bun. In momentul de fata Giuroiu se bucura cu o multime de sortimente de vin precum:

-Bacanta;

-Cuartz;

-Epicentrum;

-Livia;

-Tectonic;

-Varancha.

Fiecare gama are particularitarile sale, insa ca nota generala toate sticlele de vin Girboiu sunt produse cu atentie la detalii si regula de imbuteliere este respectata cu strictete.

Fie ca consumatorul prefera o sticla feteasca neagra sau un vin clasic Cabernet Sauvignon, Girboiu este in grad sa satisfaca aceasta nevoie.

O sticla de Feteasca Neagra poate fi servita in diverse ipostaze de la pauza bine-meritata dupa o zi lunga la birou pana la evenimente sarbatorite cu fast. Acest vin se pliaza perfect in orice circumstanta sau moment al zilei. Totusi, trebuie mentionat faptul ca temperatura perfecta pentru consum a vinului Feteasca Neagra este de 16-18 grade Celsius. Din punct de vedere culinar, acest vin se asociaza perfect cu preparatele din carne rosie, in special cu maturitate. Iar daca alegem o Feteasca tanara, preparatele potrivite sunt file de vita la tigaie, cu unt si ierburi, prepelita la cuptor in vin rosu, Coq au vin sau Ratatouille. Pentru persoanele ce nu includ carnea in alimentatie, Feteasca Neagra se potriveste perfect cu paste, piure de cartofi, mamaliga si alte delicatese bazate pe condimente verzi, otet balsamic, usturoi, piper rosu, sare de mare sau desigur condimente dulci (scortisoara, vanilie). In cazul deserturilor, acest vin se asociaza merelor coapte, mousse-ului de ciocolata neagra sau lava cake.

-Soiul Feteasca Neagra mai poarta denumirea  „Poama Fetei Neagre”, „Coada randunicii” sau „Pasareasca Neagra”;

-Feteasca Neagra se afla printre cele mai premiate vinuri rosii din tara la concursuri nationale si internationale;

-Strugurii Feteasca Neagra ajung la maturitate in jurul datei de 10 septembrie.

Calitatea vinului Feteasca Neagra creste odata cu trecerea timpului. Feteasca Neagra este un soi cu o istorie tumultuoasa ce ofera un vin pur autohton. Vinoteca Bacanta Feteasca Neagra 2009 reprezinta o productie premium din 2009, iar aceasta sticla este destina consumatorului de vin care apreciaza nu doar vinul in sine, ci toate aromele sale!

Vinul rosu contine urmatoarele vitamine si minerale – chiar daca acestea sunt prezente in cantitati mici.

Potasiu – acesta ajuta la reglarea ritmului cardiac, ajuta in sinteza acidului proteic si nucleic, la producerea de energie si transformarea zaharului din sange in glicogen;

Fosfor – acesta ajuta la transformarea mancarii ingerate in energie. Fosforul ajuta, de asemenea, functia renala, multiplicare celulara, metabolismul si sustine contractiile musculare ale inimii;

Colina – ajuta la mentinerea sanatatii generale;

Fluor – este un mineral care poate preveni aparitia cariilor si mentine smaltul dintilor puternic;

Noile cercetari arata ca vinul rosu contine melatonina. Melatonina ajuta la reglarea ceasului biologic, asadar, consumul unui pahar de vin rosu inainte de culcare poate fi benefic pentru somn. Melatonina este de asemenea, un antioxidant, ceea ce inseamna ca are proprietati antiimbatranire si anticancerigene.

Crama Girboiu are o gama de vinuri foarte vasta la preturi mai mult decat avantajoase!