Top 5 aspecte care trebuie luate in calcul atunci cand cumperi gresie sau faianta

A venit timpul sa cumperi gresie si faianta pentru amenajarea spatiilor din casa ta. Drept urmare ai si inceput deja sa te gandesti la cum se vor imbina toate elementele la final si cat de frumos va arata totul. Pentru a alege cea mai potrivita gresie si faianta pentru diverse incaperi din casa sau chiar pentru exterior, sunt cateva lucruri de care trebuie sa tii cont, astfel incat in momentul in care pornesti la cumparaturi sa poti alege gresie si faianta potrivite pentru locul pentru care se adreseaza.

Sa stabilesti daca gresia si faianta sunt pentru interior sau exterior

Intre cele doua tipuri de gresie si faianta exista o diferenta majora. Cea pentru exterior este mult mai indicata pentru temperaturile mai scazute in comparatie cu cea din interior. Gresia pentru exterior a fost tratata special pentru a rezista in zonele in care nu exista posibilitatea de a incalzi spatiul. De asemenea, are si o textura care previne alunecarea.

Gresie si faianta mata sau lucioasa?

Modelele de gresie si faianta se mai diferentiaza si prin finisaj. Acestea pot avea un finisaj lucios sau mat. Alegerea in acest caz depinde de propriile preferinte dar trebuie sa retii ca gresia si faianta lucioasa este mai greu de intretinut deoarece pe suprafata lor se vede imediat orice pata sau urma de degete.

Modele si culori

La acest capitol este bine sa iei in considerare toate aspectele care tin de modul in care doresti sa iti amenajezi totul. Poti sa optezi si pentru gresie care seamana cu parchetul daca iti doresti o pardoseala care sa aminteasca de caldura lemnului dar sa o intretii cu mai multa usurinta. Indiferent daca alegi un magazin fizic sau unul online, vei putea sa gasesti o diversitate mare de modele si culori. Partea cea mai buna este ca gresia si faianta se adapteaza cu usurinta oricarui design interior, asadar, daca doresti sa schimbi doar pardoseala atunci poti sa alegi o culoare si un model care sa ti se potriveasca.

Rezistenta si durabilitatea

Daca este gresie si faianta pentru o zona intens circulata si doresti sa pastrezi aspectul estetic placut pentru mult timp, atunci alege un model care are o rezistenta sporita. In general, modelele de gresie si faianta au o rezistenta si o durabilitate mare, asadar, dupa instalarea acestora tot ce trebuie sa faci este sa o intretii corespunzator. De asemenea, pentru a te asigura ca vei profita de calitatile gresiei si faiantei, apeleaza la un profesionist pentru montaj.

Cumpara intotdeauna cu 10% in plus

Inainte de a cumpara gresie si faianta masoara cu atentie suprafata peretilor si podelei si cumpara cu una sau doua cutii in plus pentru a acoperi eventualele pierderi. Daca iti mai raman placi nu este nici o problema intrucat, o data cu trecerea timpului pot sa apara si accidente nedorite si sa crape una dintre placi iar atunci vei avea exact acelasi model si culoare pentru a inlocui placa defecta.

De asemenea, acest lucru te ajuta si sa te asiguri ca nuanta si modelul se potrivesc perfect cu ceea ce ai instalat. Inainte de a cumpara gresie si faianta este recomandat sa discuti cu un specialist astfel incat sa afli informatii valoroase care te vor ajuta sa faci o alegere mai buna.