Soluții antiparazitare, o necesitate pentru animalul tău de companie!

Dacă plănuiești să îți iei un animal de companie ori ai deja unul și te afli în căutarea tuturor informațiilor de care ai nevoie pentru îngrijirea corespunzătoare a acestuia, citește rândurile de mai jos pentru a afla mai multe!

Pentru o viață lungă și fericită, prietenul tău blănos are nevoie de dragoste, de o alimentație sănătoasă, dar este important să cunoști informații și despre solutii antiparazitare, vaccin, suplimente nutritive și igienă! Află, așadar, despre acestea, citind rândurile de mai jos!

 Soluții antiparazitare

Deparazitarea face parte din programul preventiv de îngrijire a animalului tău de companie, fie că vorbim de un cățel sau o pisică. În lipsa unei deparazitări efectuate corect, animalul tău de commpanie poate suferi de tulburări digestive, îi poate fi afectată pielea sau blănița, dar nu doar atât. Sănătatea întregii familii poate fi pusă în pericol, deoarece unii paraziți se pot transmite către om. Așadar, deparazitarea efectuată în mod regulat este soluția ideală împotriva paraziților. Pe piață vei descoperi o multitudine de variante de soluții antiparazitare, începând de la pipete, tablete, fiole, spray sau zgardă. Ține cont de instrucțiuni, de vârsta animalului tău de companie și de momentul în care trebuie efectuată fiecare deparazitare, astfel încât tu și cei dragi să nu vă confruntați cu situații neplăcute!

Administrarea antiparazitarelor

Ține cont de felul de a fi al animalului tău de companie, astfel încât administrarea antiparazitarelor să fie făcută cu ușurință! Dacă, de exemplu, acesta refuză să ia o tabletă, ai posibilitatea de a o amesteca în hrana umedă a acestuia, determinându-l astfel să o consume fără să îl supui unui disconfort. Spray-urile nu sunt acceptate de toate animalele, iar zgarda se folosește în special după ce un tratament clasic a fost admistrat și are rol de prevenție pentru o perioadă mai lungă de timp, în cazul în care animalul tău de companie iese afară din casa. În orice caz, este bine să consulți medicul veterinar sau să apelezi la un distribuitor veterinar care îți va oferi informații particularizate!

Deparazitarea, în funcție de vârsta animalului de companie

Este important să se țină cont de vârsta animalului de companie, astfel încât să se efectueze o schema de deparazitare corectă și completă. Așadar, până la vârsta de 3 luni, pisoii și cățeii ar trebui deparazitați o dată la două săptămâni. După finalizarea celor 3 luni, se fac noi deparazitări când aceștia ajung la 4 luni, 6 luni, iar apoi, la un an. După ce ajung la maturitate, câinii și pisicine trebuie deparazitați regulat, de două ori pe an. Totuși, dacă pisica sau câinele tău trăiește în afara locuinței, pot necesita deparazitări suplimentare.

Ce efecte secundare pot cauza medicamentele antiparazitare?

Ocazional, câinele sau pisica ta poate avea stomacul deranjat în urma deparazitării și vei putea observa acest efect prin simptome precum vărsături sau scăderea apetituui alimentar, ori prin diaree. Totuși, aceste efecte secundare, dacă apar, vor fi pentru o perioadă scurtă de timp, iar beneficiile în urma deparazitării sunt mult mai importante.

Veteco.com este un distribuitor veterinar online cu o experiență de peste 20 de ani care îți pune la dispoziție posibilitatea de a comanda, din confortul propriei case, soluții deparazitare, produse de igienă, suplimente nutritive, dar și vaccin veterinar! Ai grijă de sănătatea și bunăstarea animalului tău de companie, oferindu-i îngrijirea de care are nevoie!

Date de contact:

E-mail: [email protected]

Telefon: 0213170380