O jumatate de secol de experienta  Schoellerallibert.com concretizata in cutie izoterma

Trecerea de la ambalajele din lemn, din metal sau din sticla la cele din plastic a insemnat evolutia pietei ambalajelor si de o jumatate de secol Schoellerallibert.com perfectioneaza ambalajele din plastic.

Plasticul este un material care devanseaza lemnul si sticla, cand vine vorba de ambalarea/manipularea produse alimentare sau lichide, deoarece:

  1. Nu este casant. Cand ambalajul se poate sparge exista multe riscuri. Primul dintre ele consta in murdarirea masinii care pana la destinatie se umple de bacterii si de virusi, fiindca lactatele si sucul de fructe atrag acesti oportunisti. In mod logic ar fi trebuit insa sa incep cu pierderea produsului respectiv. Laptele obtinut cu atata truda, care este asteptat de batrani si de catre copii nu poate ajunge la destinatie in recipiente din plastic, cand soferul pune o frana brusca.

La fel de important ca primele doua este si riscul accidentarii transportatorului sau al persoanelor aflate in apropiere, cand ambalajele din sticla se sparg. Cioburile pot sari in ochi, se pot infige in piele si asa au loc accidente nedorite.

Ce facem cu produsele lichide, semisolide, cele care se scurg, veti zice? Pot fi transportate oricand pe distante mari intr-o cutie izoterma prevazuta cu capac si potrivita manipularii produselor periculoase. Un ambalaj din sticla se poate sparge oricand, dar unul din plastic rezista.

  1. Nu se deterioreaza in timp, putrezind sau umplandu-se de mucegai, cum se intampla cu ambalajele din lemn.

Cele pentru legume-fructe sau navetele pentru sticle contin cuie si bucati de metal care pot taia degetele sau le inteapa. O astfel de rana netratata la timp, poate cauza tetanosul sau genera alte complicatii.

In cazul in care discutam de butoiasele dragalase in care se pun tuica, vin si ulei si aici sunt multe de spus. Ne place ideea ca din lemn a fost facut un vas in care sa se pastreze lichidele, dar in timp, cand nu este folosit, butoiul respectiv incepe sa curga. Ca sa se mentina in forma el trebuie sa stea plin mereu si din proprie experienta va mai spun ceva: absoarbe din lichidul respectiv. Niciodata cantitatea de tuica pusa intr-un butoi de dud (sa fie galbena la culoare) nu va fi aceeasi cu cea scoasa. O parte din lichid se pierde tocmai ca ambalajul sa nu curga.

Un alt aspect important pe tema ambalaje pentru lichide din lemn versus containerele din plastic este acela al spatiului pe care il ocupa cele doua ambalaje cand sunt goale. Si acest lucru este important, fiindca in pivnita pastram multe alte lucruri pe langa butoiul sau containerul cu vin. In timp ce butoiul este la fel de mare si plin si gol, containerul din plastic se face mic cand se goleste si poate fi si pliabil.

Cine s-ar fi gandit la toate acestea? Un butoi plin nu poate fi luat pe sus din cauza greutatii sale si de cele mai multe ori se rostogoleste.

Cand se loveste de corpuri tari in rostogolire, el se sparge. Containerul din plastic este prevazut cu roti sau senile, accesorii care il fac sa fie usor de manipulat.

  1. Nu rugineste si nu „imprumuta” produsului care este depozitat in el substante periculoase rezultate din procesul oxidarii, cum fac ambalajele din metal.

Daca butoaiele se fac in ateliere de mesterii priceputi, ambalajele din plastic sunt fabricate de Schoellerallibert.com o fabrica renumita in intreaga lume. Pe piata din Romania ea isi desfasoara activitatea de peste 50 de ani, avand contracte cu producatori renumiti de bauturi alcoolice si racoritoare, de ulei si otet, cu fabrici de produse lactate, de medicamente si detergenti.

In o jumatate de secol de existenta pe piata ambalajelor din plastic, firma respectiva a adunat in stoc peste 1000 de produse si nu exista limita superioara pentru numarul ambalajelor din plastic fiindca:

-specialistii cu experienta vin cu solutii eficiente atat pentru produsele respective, cat si pentru mediu

-in atelierele de proiectare ale fabricii, creativitatea, inovatia si curajul sunt la ele acasa.

-produsele se imbunatatesc si cu ambalaje solicitate de clienti si proiectate de acestia sau proiectate de specialistii fabriii conform descrierii si datelor tehnice oferite de clienti.

Cine ar fi crezut ca ouale lichide pot fi aduse de la ferme la restaurante pe distante de sute de kilometri?

Parea incredibil ca detergentii lichizi sa fie transportati altfel in afara cisternelor metalice, dar este posibil ca substante din componenta acestora sa afecteze metalul. Cu plasticul care este mult mai rezistent nu se va intampla niciodata asa ceva.

In concluzie, indiferent in ce stare sunt produsele pe care doresti sa le transporti, exceptand gazele, alege ambalaje din plastic marca Schoellerallibert.com si nu vei regreta. Sa stii ca acesti furnizori de ambalaje din plastic, la cererea expresa a clientului le personalizeaza, prin urmare nu vei avea niciodata niste ambalaje banale pentru produsele tale de calitate premium!

Toate, indiferent de marimea lor si de utilitatea lor sunt prevazute cu manere pentru prindere sau cu roti si senile sa fie impinse si in acest mod usor manipulabile.

Sunt ambalaje usoare si proiectate eficient, pretul lor fiind accesibil, Au o durata mare de viata, prin urmare nu esti obligat sa bagi mereu bani in ambalaje si nu necesita intretinere speciala.

Este suficient sa fie spalate bine dupa fiecare utilizare si inaintea fiecarei utilizari si igiena este maxima. Cele pliabile si stivuibile nu ocupa nici mult spatiu, cand sunt goale.

Fii multumit ca ai acces la un astfel de producator, ca ai la dispozitie 1000 de ambalaje din plastic si ca poti fi inventatorul ambalajului cu numarul 1001!