Luminox- in vazul tuturor

Majoritatea brandurilor de succes din industria ceasurilor au o istorie in spate de cel putin o suta de ani. Cu o astfel de experienta vasta, este normal ca o companie noua sa se simta intimidata si renunta chiar inainte de a atinge succesul.

 

In anul 1989, doi afaceristi americani au avut curajul sa faca o schimbare in lumea ceasurilor, folosind tehnologia elvetiana de fabricare si un sistem de iluminare unic, pentru crearea unui nou ceas. Fabricarea unor astfel de ceasuri a fost destinata sa atraga iubitorii de sport si pe cei de orologerie deopotriva, deoarece sunt foarte rezistente la diferite medii si ofera un cadran ce lumineaza. Astfel a luat nastere compania Luminox.

 

Ceasurile de mana Luminox sunt auto-iluminare si sunt de aproape o suta de ori mai luminoase decat ceasurile cu vopsea traditionala fosforescenta. Sistemul Luminox este format din capsule de sticla borosilicata, cu pereti interior acoperiti cu o substanta fosforescenta. Acest sistem ofera iluminare ceasurilor de mana, continua, pana la 25 de ani.

 

La inceputuri, cu totii erau sceptici in ceea ce priveste ceasurile cu o astfel de iluminare. Dar lucrurile s-au schimbat in 1993, cand un ofiter de la US Navy Seals o propus ca ceasurile Luminox sa faca parte din ecipamentul standard de scufundare,  avand iluminare hand-free. Odata ce Luminox a lansat in 1994 SEAL Dive Series I, compania a mers doar pe drumul spre succes.

 

Acesta a fost pasul important pe care Luminox l-a facut pentru drumul sau spre succes. Datorita implicarii SEALS, popularitatea ceasurilor a crescut, iar numarul de vanzari a crescut dramatic. In 1999 compania a decis sa isi extinda gama, astfel ca pe langa modelele de ceas din fibra de sticla deja existente pe piata, au decis folosirea otelului si a titanului in fabricarea ceasurilor. In urmatorii ani Luminox a introdus pe piata si ceasurile din seria Luminox EVO Navy Seal Colormark. Le face unice pentru ca markerele stralucesc in intuneric cu aceeasi nuanta cu numerele de pe ecran.

 

Tot in anul 1999, Fortele Aeriene SUA au semnat un contract cu Luminox, pentru creacrea unui linii de ceasuri ce indeplinesc specificatiile necesare pentru pilotii care zboara in misiuni pe timp de noapte. Luminox astfel a inceput sa dezvolte ceasuri ce au condus la seria pilotului american Stealth Pilot.

 

A fost creata o intreaga gama de ceasuri de mana Luminox inspiratie din aviatie: Lockheed Martin, cum ar fi colectia de ceasuri pentru piloti Sr-71 Blackbird, F-117 Nighthawk, F-16 Fighting Falcon, F-22 Raptor.

 

Brandul Luminox este un exemplu de companie despre munca grea, careia nu i-a trebuit 100 de ani de experienta ca sa capete succes. A fost nevoie de o idee mareata si un contrat bine stabilit pentru a urca pe culmile gloriei unde se afla si astazi. Dupa ce au creat un produs pentru armata SUA, succesul a fost garantat. Continua si astazi sa lucreze atat cu Marina SUA cat si cu Fortele Aeriene, deoarece inca furnizeaza ceasuri specializate pentru unitatile speciale si pentru piloti.

Ceasurile Luminox ofera de asemenea o gama larga si oamenilor care nu lucreaza in armata sau in aviatie. Modelele sunt atat sport cat si clasice, de asemenea cu sistemul de iluminare descris anterior, la preturi accesibile.

 

O astfel de colectie de ceasuri de mana Luminox, gasiti si pe magazinul de ceasuri Orologi.ro.