Ghid pentru amenajarea unei cazi freestanding

Oricine s-a gandit macar o data sa isi achizitioneze o cada de baie freestanding goodbath. O astfel de cada are numeroase avantaje, deoarece aceasta mai este considerata si “bijuteria” unei bai de calitate.

Un prim avantaj al unei astfel de cazi freestanding este faptul ca va trage privirea oricarei persoane. Impresioneaza prin dimensiunea, forma si aspectul lor luxos ca niciun alt detaliu al mobilierului de baie. In plus, li se ofera adesea cel mai bun loc in baie – locul cu cea mai frumoasa lumina si cea mai buna priveliste. Locul potrivit al acestei cazi, este locul in care proprietarul vrea sa se resfete cu momente placute de wellness. Nu conteaza daca aceasta trebuie sa fie de culori calde sau reci, colorata sau subtila: Cu o cada freestanding, exista intotdeauna lux in baie.

Al doilea avantaj este faptul ca aceasta cada poate fi plasata pentru a avea o priveliste deosebita! Cada freestanding este alegerea potrivita, atunci cand vine vorba de relaxare si view. Pentru ca spre deosebire de cazile ale caror tevi sunt legate de pereti, cada freestanding poate fi pozitionata asa cum ar dori proprietarul sa fie.

Asa ca proprietarul se poate bucura de locul sau preferat – cum ar fi privelistea peisajului sau a stelelor seara. Daca baia nu are fereastra sau vedere frumoasa, se poate chiar sa se scoata complet cada din baie – cazile freestanding din dormitoare, asa-numitele „bai cu baie privata”, sunt populare in multe camere de hotel.

In orice caz , cada poate fi instalata intr-o maniera extrem de versatila – datorita tevilor sale invizibile pentru apa si drenaj sub pardoseala. Un alt plus al cazii este faptul ca poate fi amplasata in baia de pe acoperis in asa fel incat sa se potriveasca bine sub panta si sa fie inca usor in a intra si a iesi. Trucul este sa se indeparteze putin de perete – suficient pentru ca inaltimea necesara in picioare sa se potriveasca.

Este important de retinut ca distanta dintre cada si perete trebuie sa fie suficient de mare pentru a putea curata bine aceasta zona. Podelele libere fac camerele sa para mai mari. Oricine cumpara o cada freestanding poate, prin urmare, sa imbunatateasca efectul baii sale – mai ales daca nu este atat de mare. De exemplu,o cada freestanding arata mult mai delicata decat o cada incorporata comparabila care este placata in exterior. Trucul optic aici este faptul ca lasa mai mult spatiu liber, dand impresia de „mai multi metri patrati”.

Daca o cada freestanding nu s-a dovedit a fi cada potrivita pentru propria baie, desigur ca mai exista alternative. De exemplu, daca nu se vrea in a se renunta la lux si extravaganta, un jacuzzi modern ar putea fi lucrul potrivit pentru proprietar. Totusi, daca baia este putin mai mica, o cada de colt eleganta sau o cada dreptunghiulara ar putea reprezenta un compromis bun intre aspect si caracter practic. In plus, o cada pentru doi este o posibila alternativa la acest tip de cada.