Descoperă tot ce trebuie să știi despre hidroizolațiile cu membrană bituminoasă!

Dacă te afli în pragul debutului lucrărilor locuinței tale, ori activitatea afacerii tale se desfășoară în domeniul construcțiilor, atunci cu siguranță cunoști cât de importante sunt hidroizolațiile!

Descoperă, citind rândurile de mai jos, informații despre cum sa alegi cele mai avantajoase hidroizolatii membrana bituminoasa, începând de la ce înseamnă mai exact acestea, câte tipuri există, dar și situațiile în care este bine să alegi această variantă de hidroizolație!

Ce reprezintă aceste hidroizolații membrană bituminoasă?

Hidroizolațiile realizate din membrană bituminoasă au rolul de a proteja construcțiile, fie că este vorba de bazine, subsoluri, terase ori acoperișuri. Cu ajutorul acestora construcția va fi protejată de precipitații, dar și de apa provenită din pânza freatică, în structura membranei bituminoase existând bitum distilat aditivat cu polimeri, cu armătură din poliester, fibră de sticlă sau mistă. În cazul lucrărilor mai simple, cu solicitări reduse, există varianta membranelor bituminoase ce pot avea în componența lor bitum oxidat.

Ce tipuri de membrane bituminoase există?

Este bine să știi că, în funcție de proprietăți, ai posibilitatea de a alege din aplicații distincte:

  • Membrană bituminoasă cu ardezie – Membranele cu finisaj de ardezie se folosesc sub formă de strat final pentru acoperișuri drepte, terase necirculabile sau chiar și în alte situații în care membrana are contact direct cu mediul, deoarece această variantă are rol de protecție la acțiunea razlor UV, dar și la ciclurile de îngheț-dezgheț. În cazul în care ai în vedere hidroizolarea acoperișurilor în pantă, ai posibilitatea de a utiliza carton impregnat cu bitum, acesta reprezentând o folie bituminoasă hidroizolantă ce se utilizează ca strat secundar nu doar în cazul acoperișurilor, ci și pentru fundație, soclu, etc.
  • Membrană bituminoasă fără ardezie – Membranele fără ardezie, cu film PE sau finisaj de nisip, sunt utilizate ca strat de bază în lucrările cu 2 sau mai multe straturi. În plus, o membrană bituminoasă perforată are rolul unui strat de difuzie, adică permite ca vaporii să circule sub membrana hidroizolatoare;
  • Membrană bituminoasă autoadezivă- Membranele bituminoase se montează, în general. Prin termosudare cu flacără, însă în anumite situații, utilizarea focului deschis nu este o soluție. De exemplu, atunci când unul din substraturile inferioare este alcătuit din polistiren, lemn, ori alte materiale ușor inflamabile, termosudarea cu flacără este exclusă. În aceste situații, ai posibilitatea de a opta pentru o membrană bituminoasă autoadezivă, cu lipire la rece, iar astfel vei obține rezultatul dorit fără a expune construcția pericolului unui incendiu.

În ce situații este recomandată utilizarea membranei bituminoase ca soluție de hidroizolație?

  • În primul rând, poți opta pentru hidroizolarea cu membrană bitumonoasă pentru a preveni infiltrarea apei în suprafața structurii construcției;
  • În al doilea rând, optând pentru acest tip de hidroizolație, ai posibilitatea de a reface o hidroizolație veche, afectată fie de factorii externi, fie de trecerea timpului.
  • În al treilea rând, cu ajutoul unei hidroizolații cu membrană bituminoasă poți realiza hidroizolații pe terase noi, circulabile sau necirculabile;
  • În plus, poți utiliza în proiectul tău membrane cu utilizări speciale, cum ar fi membrane cu strat de difuzie, membrane barieră de vapori, membrane autoadezive sau chiar membrane antirădăcină.

Online, pe Hidroizolații-Terase.ro ai posibilitatea de a opta pentru servicii de o calitate deosebită. Fie că ai nevoie de hidroizolații terase, hidroizolații terase circulabile, hidroizolații fundații, hidroizolații acoperiș, ori chiar hidroizolații lichide: https://www.hidroizolații-terase.ro/hidroizolatii-lichide/.