Descoperă din rândurile de mai jos tot ce trebuie să știi dacă te afli în căutarea unui azil pentru persoane cu handicap!

Dacă ți-ai dat seama că ai nevoie de ajutor pentru a îngriji corespunzător un membru al familiei, află că pe lângă clasicul azil de îngrijire pentru seniori, ai la dispoziție și posibilitatea de a opta pentru un azil pentru persoane cu handicap!

Acestea sunt amenajate special, astfel încât seniorii rezidenți să se bucure de un confort sporit. În plus, personalul care se ocupă de îngrijirea acestora este special pregătit pentru a îngriji corespunzător persoanele care se află în această situație! Află, din rândurile de mai jos, tot ce trebuie să știi despre un azil pentru persoane cu handicap și de ce este bine să ții cont în alegerea unui astfel de azil!

Ce este un azil pentru persoane cu handicap?

Un azil pentru persoane cu handicap este, după cum îți poți da seama, un loc special amenajat în care personal special pregătit se ocupă de îngrijirea persoanelor ce dețin un certificate de încadrare într-un anumit grad de handicap. Dacă persoana dragă nu se poate deplasa singură, nu se poate îngriji corespunzător de sănătate, alimentație, nu se poate îngriji pe sine, atunci cazarea într-un astfel de loc este varianta ideală astfel încât aceasta să primească îngrijirea de care are nevoie!

Cazarea într-un azil pentru persoane cu handicap

Trebuie să știi că există posibilitatea de a alege între o camera pentru o persoana sau camera pentru două persoane. Este important să se țină cont de preferința seniorului, dar și de bugetul în care doriți să vă încadrați. Dacp totuși acest aspect nu vă preocupă foarte mult, seniorul trebuie să aleagă între intimitatea dintr-o camera doar pentru el, sau posibilitatea de a putea socializa mai mult, stand într-o camera dublă.

Îngrijirea medicală pe care o poate oferi un astfel de azil

Este important ca seniorii să fie ajutați să respecte tratamentul medicamentos indicat de medicul specialist. De multe ori aceștia uită, neglijează și iau la intervale greșite de timp tratamentul sau chiar deloc. Într-un azil de bătrâni, personalul se va ocupa de administrarea tratamentului necesar în doza potrivită și la momentul potrivit, în funcție de indicațiile medicului. Astfel, seniorul se va bucura de îngrijirea corespunzătoare și starea acestuia de sănătate va fi monitorizată. În plus, un azil pentru persoane cu handicap are capacitatea de a gestiona urgențele medicale într-un mod cât mai util și corect!

Ingrijirea personală a rezidenților

Îngrijirea personală a rezidenților azilului este un aspect ce intră în responsabilitatea infirmierilor. Aceștia asigură igiena corporală, dar îi ajută și să se schimbe, să se  deplaseze prin cămin, îi transferă în scaun, pat sau fotoliu și în același timp îi supravegheză preventiv.

Ține cont de dorința seniorului și discută cu acesta!

Dacă internarea într-un azil pentru persoane cu handicap este ideea ta pentru ca persoana de care îți faci grii să fie îngrijită corespunzător, discută cu aceasta și fii diplomat! Este important ca seniorul să vadă azilul ca un loc confortabil în care va fi îngrijit corespunzător, și nu să se simtă abandonat în acest loc!

Batranetifericite.ro este site-ul care îți oferă servicii calitative, ce vin în ajutorul tău și a celor dragi aflați în nevoie. Camin batrani preturi oferă servicii de calitate și se ocupă de sănătatea fizică și pshică a rezidenților, de alimentația și îngrijirea corespunzătoare a acestora. Ia în considerare aspectele pe care le-ai citit în rândurile de mai sus și folosește datele de cont pentru a alege servicii de calitate, astfel încât persoana dragă să fie îngrijită corespunzător!

Date de contact:

Telefon: 0722624264

Email: [email protected]