De ce să treci la energie verde cu panouri solare

Energia alternativă este popularizată în mod activ în întreaga lume și în România. Sfera prietenoasă cu mediul și promițătoare este în continuă dezvoltare, așa că apar tot mai multe soiuri de panouri solare. Dacă dorești să utilizezi energia solară pentru clădiri rezidențiale, cel mai recomandabil este să alegi un panou solar presurizat. De asemenea, trebuie să studiezi cu atenție caracteristicile diferitelor tipuri de echipamente pentru a nu plăti în exces. Panourile solare de siliciu monocristalin se disting printr-o culoare uniformă a suprafeței albastru închis. Sunt fabricate din cel mai pur siliciu, și de aceea, sunt cele mai eficiente, dar și mai scumpe decât altele.

Creșterea mare a prețului se datorează faptului că este dificil să orientezi toate cristalele într-o singură direcție. Panourile solare monocristaline prezintă cea mai mare eficiență doar atunci când razele soarelui cad perpendicular. Din acest motiv, astfel de panouri sunt cel mai eficient instalate la înălțimi sau în zone deschise. Pentru regiunile nordice, este indicat să alegi alte tipuri de panouri, dar cu cât locuiești mai aproape de șes, cu atât sunt mai preferate panourile monocristaline. Panourile solare pot fi o parte importantă a casei tale. Cu siguranță îți economisesc banii pe termen lung și îți pot reduce permanent facturile la energie. Știm cu toții că panourile solare convertesc energia soarelui, dar în România sunt mai puține zile însorite iarna, așa că se pune firesc întrebarea: câtă energie vor genera panourile solare iarna? Trebuie înțeles că efectul temperaturilor scăzute asupra celulelor fotovoltaice și a colectoarelor solare termice este diferit.

Panouri fotovoltaice

Panourile solare fotovoltaice sunt capabile să genereze energie electrică prin intermediul soarelui. Este o energie complet regenerabilă care nu poluează mediul. Avantajul acestui tip de energie regenerabilă este că, este generată automat folosind energia de la soare. Funcționarea panourilor solare se bazează în principal pe celule solare fotovoltaice, care sunt responsabile cu transformarea energiei solare direct în energie electrică folosind energia fotovoltaică.

Energia fotovoltaică este o proprietate care trebuie să poată genera curent electric atunci când panourile sunt expuse la radiația solară. Acest lucru se întâmplă atunci când energia soarelui eliberează electroni pentru a crea un flux de energie electrică.

Un panou solar este format dintr-o serie de celule fotovoltaice. Acestea sunt straturi de siliciu formate din fosfor și bor care pot genera o sarcină electrică atunci când primesc radiația solară. Ele pot fi sintetizate într-un modul, astfel încât tensiunea să poată fi ajustată la un sistem DC utilizabil.

Energia care este generată atunci când este conectată la un invertor de curent este transformată în curent alternativ, care poate fi folosit pentru aparatele de uz casnic. În mod obișnuit, acest modul de tensiune poate fi adaptat atât la sistemele DC, cât și AC. Curentul alternativ este modul de energie consumat în timpul zilei și poate fi furnizat de panouri solare.

Trebuie avut în vedere că tensiunea furnizată de celulele fotovoltaice este întotdeauna regulată și liniară, astfel încât cantitatea de curent furnizată, depinde de intensitatea cu care strălucește soarele. Acest lucru face ca panourile fotovoltaice să fie atât de eficiente, deoarece se bazează în mare măsură pe intensitatea luminii. Depinde de ora din zi, de perioada anului și de clima în care te afli.

Panouri solare presurizate

Construcția panourilor solare cu tuburi vidate constă din rânduri paralele de profile tubulare transparente. Se folosesc tuburi din sticlă vidate. Tubul interior este acoperit cu un strat selectiv special care absoarbe bine energia solară și previne pierderile de căldură. Astfel de tuburi funcționează atât pe vreme înnorată, cât și la temperaturi negative, și transformă lumina directă și împrăștiată a soarelui în căldură. Radiația infraroșie care trece prin nori este, de asemenea, absorbită și transformată în căldură. Tuburile sunt de obicei realizate din sticlă borosilicată. Pentru a cumpăra un panou solar presurizat potrivit și rentabil pentru condițiile climatice specifice casei tale poți găsi o sursă aici.