Cum se aleg cele mai bune foarfece?

Cum sa alegeti cele mai bune foarfece de coafura: caracteristici, sfaturi, clasamentul bestsellerului – Indiferent daca trebuie sa le folositi pentru a taia parul pentru copii, scurtati bretonul in timp ce asteptati sa mergeti la coafor sau aveti nevoie de o pereche de foarfece pentru a castiga pe masura ce sunteti coafor profesionist, o pereche buna de foarfece de tuns este un instrument important pentru a alege intotdeauna cu atentie.

Pe piata exista diverse instrumente de taiat de la cuttere si pana la instrumente electrice, insa pentru coafura se folosesc foarfece specifice.

Foarfecele de coafura sunt necesare daca doriti sa obtineti rezultate bune cu o tunsoare, dar exista mai multe caracteristici de luat in considerare mai intai pentru a le gasi pe cele potrivite, inclusiv lungimea, functia, tipul de lama, tipul de maner, materialele de constructie si multe altele. Daca doriti sa alegeti cele mai bune foarfece de coafura, suntem aici pentru a va ajuta si in acest ghid veti gasi o multime de informatii utile, sfaturi, cele mai importante caracteristici de luat in considerare pentru a gasi foarfecele potrivite pentru tine.

Lungimea foarfecelor de coafura

Putem gasi foarfece de coafura pentru uz profesional in cele mai variate lungimi de pe piata si care, in general, pot varia de la 10 la 20 cm lungime. Pentru a gasi lungimea potrivita a unei foarfece de coafura, trebuie sa tineti cont de dimensiunea mainii tale si, de asemenea, de tehnica de taiere a parului pe care trebuie sa o implementati. Multi coafori profesionisti folosesc foarfece de diferite lungimi, pentru a avea intotdeauna instrumentul cel mai potrivit in functie de taietura care trebuie realizata. De obicei, cei care invata sa foloseasca foarfece de tuns folosesc foarfece care au o lungime de 14 cm, totusi celor cu maini mai mari li se pare mai confortabil sa foloseasca foarfece mai mari. Cu toate acestea, retineti ca cu cat lama este mai scurta, cu atat controlul acesteia va fi mai bun la taierea parului. Lamele foarfecelor mai lungi de coafura ajuta la obtinerea unor rezultate mai usor uniforme, taieturi lungi drepte, mai ales atunci cand trebuie sa creati anumite taieturi in care parul trebuie aliniat intre ele odata taiat, de exemplu un par drept taiat clasic in spatele tau. Foarfecele mai mici, cu lame mai scurte de 14 cm, sunt folosite in schimb pentru lucrari de precizie, cum ar fi taierea firelor individuale de par, taierea in jurul urechilor, in frunte, gat etc.

Materiale de constructie

Pentru a alege cele mai bune foarfece de coafura, este important si materialul cu care au fost construite, desigur. Majoritatea foarfecelor de tuns sunt facute cu ajutorul unui aliaj de otel, in general din otel inoxidabil. Otelul inoxidabil din Germania sau Japonia este adesea considerat de cea mai inalta calitate. Unele foarfece pot avea un strat de titan care adauga culoare pentru un aspect distinctiv, dar nu afecteaza performanta lamelor. De asemenea, puteti gasi foarfece de coafura realizate cu ajutorul aliajelor precum cobaltul care rezista la rugina sau molibden, care poate mentine o margine foarte ascutita fara rugina. Aceste metale sunt putin mai scumpe decat otelul inoxidabil si nici macar nu sunt necesare pentru cei care nu sunt profesionisti in sector.