pom de craciun artificial

Cum alegem cel mai potrivit pom de Craciun artificial?

Să alegi un pom de Crăciun artificial potrivit pentru tine și familia ta poate fi cu adevărat o provocare. Cum facem asta? Cum putem alege bradul ideal dorințelor noastre? Ei bine, în alegerea bradului perfect trebuie să ținem seama de o serie de aspecte extrem de importante. Mai întâi, alegem un brad natural sau un pom artificial? La acest capitol părerile sunt împărțite, însă noi îți vom prezenta în cele ce urmează o serie de motive semnificative ca să alegi un brad artificial.

Salvezi copaci cand cumperi un pom artificial de Craciun

Dacă esti un împătimit al ecologiei sau pur și simplu un prieten al naturii, un brad artificial este alegerea ideală pentru tine. Poate nu știați cu toții dar un brad are nevoie de mai mult de 12 ani să ajungă la înălțimea de 1.8 m ca ulterior să devină pom de Crăciun, și pentru ce? Să îl ținem în casă cel mult o lună ca după să ajungă la gunoi. Oare merită cu adevărat? Noi considerăm că nu, tocmai de accea vă punem la dispoziție varianta unui brad artificial. Un pom artificial, dacă este manevrat cu atenție și păstrat în condiții bune poate rezista până la 10 ani, așa salvezi 10 brazi de la a fi tăiați, deci cu siguranță este cea mai înțeleaptă alegere pe care o poți face.

Curățenia

Curățenia ar trebui să fie un alt motiv suficient de bun ca să te determine și pe tine să alegi un brad artificial în defavoarea unui brad natural. De ce? Foarte simplu. Știi ce se întâmplă cu un brad natural la câteva ore după ce ia contact cu căldura din locuință și îl împodobim? Odată ce ia contact cu căldura, acele bradului încep să cadă, chiar și la cea mai mică atingere. Dacă nu-ți plac acele în covor trebuie să te pregătești să aspiri zilnic sub el și în jurul său. Poți însă evita asta extrem de simplu alegând varianta unui brad artificial, care nu lasă ace în urmă.

Riscul scăzut de apariție al alergiilor

pomi de craciun naturaliMulți oameni declanșează alergii severe în contact cu bradul sau chiar cu mirosul specific al acestuia. Acest lucru se întâmplă de cele mai multe ori din cauza mușchiului care crește pe trunchiul unui brad natural. Acst muschi este greu de tolerat de către unele persoane datorită mirosului puternic, dar în special de către cele care sunt predispuse la alergii severe.

Asta înseramnă automat că nu se vor mai putea bucura niciodată de împodobirea bradului de Crăciun? Nici vorbă! Există o alternativă optimă al acestuia, și anume pomul artificial. Forte clar este faptul că pe un brad artificial nu avem mușchi, deci nici miros, evident, care este factorul principal în declanșarea alergiilor. Așadar poți alege oricând brazi artificiali în locul unora naturali, bucuându-te astfel și tu de magia Crăciunului dar fără riscul declanșării alergiilor.

Brazii artificiali sunt ușor de transportat

Un brad natural natural, deși este împachetat este extrem de voluminos și greu de transportat ceea ce reduce considerabil posibilitatea de a fi transportat pe o distanță mai lungă, asta și din cauza dimensiunilor sale de până la 1.8 m.

În vreme ce un brazii artificiali cu dimensiuni variind de la 1.8m, 2.1m, 2.2m, 2.4m, 2.5m, până la chiar 3m, vin pe bucăți, în cutie și sunt ușori, așadar pot fi transportați oriunde fără prea mare dificultate.

Deci este extrem de simplu să alegi și tu un brad artificial în detrimentul unui brad natural, datorită unei serii de avantaje considerabile printre care se regăsesc: facilitatea transportului, păstrarea unei locuințe curate, fără ace de brad prin covor, riscul scăzut de apariție al alergiilor dar și faptul că, alegând un pom artificial salvezi poate 10 brazi naturali.