tractari auto Brasov

Cum alegem o firma de tractari auto

Cu siguranta nu veti intalni nici un sofer care sa isi doreasca sa ramana cu masina defecta imobilizata pe traseu sau mai rau, sa fie implicat intr-un eveniment rutier si masina sa-i fie avariata. Cu toate astea trebuie sa fim mereu pregatiti pentru ca situatiile de acest fel se pot intampla oricand.

Indiferent de vechimea ta ca sofer sau cat de grijuliu esti cu masina, trebuie sa stii ca paza buna trece primejdia rea, iar numarul de relefon al unei firme de tractari auto te poate ajuta foarte mult. Cei mai multi cauta servicii de tractari chiar in momentul in care au nevoie de astfel de servicii, insa ar fi bine sa aiba deja numar de telefon in agenda si sa apeleze imediat cum apar probleme in trafic.

Sunt inca multi soferi care se ajuta intre ei si isi remorcheaza singur masinile, ingreunand traficul si de cele mai multe ori isi cauzeaza daune si mai mari la masini. Trebuie sa ne amintim ca tractarea unui autovehicul pe drumurile nationale este reglementata prin lege.

tractari auto Brasov

Tractarea auto din punct de vedere legal

Regulamentul de aplicare a Ordonantei de urgenta a Guvernului nr. 195/2002 privind circulatia pe drumurile publice, cunoscuta publicului larg sub denumirea de Codul rutier, stabileste la art. 157 normele legale privind remorcarea unui autovehicul, care trebuie respectate de toti participantii la trafic.

Astfel, remorcarea unui autovehicul se face cu respectarea urmatoarelor reguli:

– conducatorii autovehiculelor tragator si, respectiv, remorcat trebuie sa posede permise de conducere valabile pentru categoriile din care face parte fiecare dintre autovehicule;

– autovehiculul tragator sa nu remorcheze un autovehicul mai greu decat masa lui proprie, cu exceptia cazului când remorcarea se efectueaza de catre un autovehicul destinat special depanarii;

– remorcarea trebuie sa se realizeze prin intermediul unei bare metalice în lungime de cel mult 4 m. Autoturismul ale carui mecanism de directie si sistem de franare nu sunt defecte poate fi remorcat cu o legatura flexibila omologata, in lungime de 3-5 m. Bara sau legatura flexibila trebuie fixata la elementele de remorcare cu care sunt prevazute autovehiculele;

– conducatorul autovehiculului remorcat este obligat sa semnalizeze corespunzator semnalelor efectuate de conducatorul autovehiculului tragator. Atunci când sistemul de iluminare si semnalizare nu functioneaza, este interzisa remorcarea acestuia pe timpul noptii si in conditii de vizibilitate redusa, iar ziua poate fi remorcat daca pe partea din spate are aplicate inscriptia “Fara semnalizare”, precum si indicatorul “Alte pericole”.

Contraventii

Nerespectarea normelor de remorcare a vehiculelor se sanctioneaza cu amenda prevazuta în clasa a IV-a de sanctiuni (art. 102, alin. 1, punctul 24 din OUG nr. 195/2002), respectiv de la 9 la 20 de puncte-amenda.

Amenzile pentru nerespectarea normelor de remorcare a autovehiculelor pot avea valori cuprinse între 1125 lei si 2500 lei.

Seviciile unei firme de tractari auto brasov cu experienta sunt asigurate de specialisti si detine asigurare CMR, o polita de asigurare care acopera pagubele marfii transportate, ale vehiculelor, din momentul in care acestea au fost preluate si pana la destinatie.

Va dorim drum bun si calatorii fara evenimente!

Articol optimizat in motorul de cautare Google de SEO WEB MARKETING  – Servicii promovare SEO Timisoara.