Ce culori sa alegi pentru camera copilului tau

Un nou copil este pe drum – sau – sunteti pe cale sa va mutati intr-o casa noua – sau – unul dintre copii a decis ca vrea sa ii redecorati camera. Indiferent de situatia in care va aflati, este mai mult decat important sa stiti cum sa creati un design placut si atractiv pentru copilul dvs. Asadar, iata ce culori sa alegi pentru camera copilului tau.

Rosu

Rosu este o culoare deosebit de buna pentru stimulare. Unele studii arata ca rosu chiar creste rata inimii si ritmul respirator. S-a dovedit ca energizeaza copii si ii ajuta sa se concentreze mult mai bine. Cu toate acestea, prea multa expunerea la rosu pare ca poate declansa agresiune la unii copii, in special copii mici. Descopera articolele  de care ai nevoie pe https://cozzy.ro/.

Rosu este foarte bine de folosit ca si accent de culoare intr-o camera, mai ales daca sunteti in incercarea de a echilibra culorile reci. De exemplu, un perete de caramida de accent expus adauga o pata de culoare rosie la camera, fara a suprasolicita schema de culori.

Portocaliu

Orange este o culoare luminoasa si vesela, care a fost demonstrat pentru a imbunatati comunicarea si socializarea. Copiii care se joaca in camere cu scheme de culoare portocalie tind sa fie mai cooperanti, extrovertiti, si increzatori.

Desigur, ca si cu orice culoare calda, prea mult portocaliu poate fi overstimulating, si poate avea de fapt efectul opus. In timp ce portocaliul poate scoate partea vorbareata a unui copil timid, prea mult portocaliu il poate coplesi si il va face sa se simta iritabil si deloc ca fiind prietenos. Orange este cel mai bine utilizat ca o culoare de accent, in special nuantele moi de portocaliu. Incercati asocierea de portocaliu cu nuante calde de verde, lavanda, sau o culoare crem neutru.

Galben

Galben adauga veselie si atmosfera insorita la orice camera. Unele studii arata ca copiii care lucreaza sau invata in camere galbene beneficiaza de concentrare crescuta si au o mai buna memorie. Despre cum sa amenajezi camera copilului afli de pe https://www.123urban.ro.

Desigur, tine cont de faptul ca, daca aveti un copil care tinde sa nu doarma prea devreme sau se trezeste devreme, galbenul este, probabil, o culoare care va inrautati de fapt intreaga situatie.

Roz

Cu siguranta toate fetitele prefera aceste culori. Rozul este o nuanta linistitoare, o nuanta care te face sa te simti bine si care iti ofera o stare pozitiva. Insa, la fel ca si in cazul altor culori, este foarte important sa nu exagerati cu nuantele de roz atunci cand decorati camera copilului.

Verde

Verdele este o culoare linistitoare care aduce prospetimea naturii in orice incapere. Si, exact de prospetime au nevoie si cei mici pentru a se simti foarte bine. Multe scoli aleg sa utilizeze verde in salile de clasa – deoarece unele studii indica faptul ca verdele poate creste capacitatea de lectura, precum si intelegerea lecturii.

In cazul in care copilul dumneavoastra va face majoritatea temelor lor in camera lor, verdele ar putea fi o alegere excelenta.