Paul Vasile

Minor batut sub pretextul unui „botez” de initiere

Decrease Font Size Increase Font Size Text Size Print This Page
Bătaie mascată în ritual de iniţiere. De asta a avut parte un băiat de 9 ani din Suceava, în timpul unui turneu – cantonament la Ploieşti. Copilul se afla acolo cu echipa de hochei din care face parte, iar seara, înainte de culcare, iniţierea a luat o turnură traumatizantă.
Părinţii copilului susţin că fiul lor a fost bătut timp de trei seri la rând în aşa-zisa iniţiere. Antrenorul echipei însă spune că nu a fost mare lucru, iar alţi mulţi copiii ar fi trecut prin acest ritual fără prea mult scandal.

O bună parte a scenei cu iniţierea a fost filmată de unul dintre colegi. Baiatul în vârstă de 9 ani, jucător la secţia de hochei a Clubului Sportiv Municipal Suceava, a  participat la un turneu de hochei pentru echipele de juniori Under 12 care a avut loc la Ploieşti. Joi, 6 februarie, în prima seară din cantonamentul de la Ploieşti, băiatul cu trei ani mai mic decât colegii din echipă a avut parte de „botez”, ritual iniţiatic practicat de obicei la sporturile de echipă, care constă într-o bătaie primită de la ceilalţi jucători.
 Părinţii minorului au mers cu maşina la Ploieşti 400 de km şi şi-au luat copilul acasă. Au plecat in toiul noptii, speriati de apelul primit de la baiatul lor. Ei dau vina pe antrenor şi pe părinţii care au însoţit echipa la Ploieşti că nu au intervenit pentru a împiedica bătaia.
În plus părinţii şi bunica băiatului bătut susţin că agresiunea s-a petrecut toată perioada turneului, iar la final băieţii mai mari au urinat în bagajul băiatului lor.
Atât tatăl cât şi bunica spun că vor depune reclamaţii la toate instituţiile competente, nemulţumite şi de reacţia antrenorului, despre care spun că le-a răspuns cu jigniri la adresa lor.
 Antrenorul secţiei de hochei a CSM Suceava, Constantin Curelar, a spus că aşa e obiceiul, cu iniţierea. Botezul este un ritual tolerat se pare în clubul sportiv, însă până acum nimeni nu s-ar fi plâns de bătaia primită.
 Părinţii care au însoţit lotul în turneu sunt şi ei de partea antrenorului. Spun totuşi că nu erau de faţă când s-a petrecut agresiunea, însă nu cred că aceasta trebuie să ia o a amploare chiar atât de mare.

One Response to Minor batut sub pretextul unui „botez” de initiere

  1. ro 4 februarie 2016 at 22:39

    este o mizerie care o fac jucatorii mai vechi, exact pe principiul american „bully” de la liceu, au incercat si cu mine la rugby, au stins lumina in vestiar si am luat razant un pumn in gura … fara sa fiu lovit foarte tare .. e vorba de lipsa de educatie, badaranie atit din partea jucatorilor cat si a antrenorilor care considera normal comportament de asta de animale salbatice … aaaa – stai – alea nu fac asa ceva !

    Răspunde

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile necesare sunt marcate *

Poți folosi aceste etichete și atribute HTML: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>