Paul Vasile
No Comments

Asistenta maternala inconstienta

Decrease Font Size Increase Font Size Text Size Print This Page

Un copil de doar 11 luni aflat în plasament la o familie din Sfantul Ilie, comuna Şcheia, a ajuns la spital într-o stare destul de gravă după ce s-a opărit cu apă fierbinte, iar asistenta maternală a ajuns cu el la spital timp de abia după trei zile. Femeia a încercat să-l trateze acasă cu medicamente şi leacuri băbeşti, sperând să ascundă astfel incidentul, însă starea micuţului s-a degradat, iar femeia a intrat în panică.

aragaz

Când a ajuns la spital copilul avea febră mare. Medicii spun că este vorba de o neglijenţă din partea asistentei maternale, rănile care ar fi putut fi superficiale, infecându-se.

Totul a început în urma unui accident casnic. Duminică seară, micuţul se ţinea prin casă după asistenta maternală. Femeia a intrat în bucătărie, unde se pregătea să prepare spaghetti şi a pus apă la fiert. Bucătăria fiind mai jos ca nivel decât restul casei, iar aragazul chiar lângă trepte, femeia scotea ochiurile de lângă uşă tocmai pentru că micuţul venea şi se juca cu ele, şi le-a lăsat doar pe cele din spate. Cum femeia pregătea mâncarea, nu a văzut cum copilul de pe trepte a tras oala cu apă fierbine. Apa s-a vărsat pe aragaz, iar o parte s-a prelins, iar copilul s-a fript pe picior şi pe abdomen.

Femeia a intrat în panică şi în loc să anunţe managerul de zonă, şeful ei direct, despre incident, a preferat să încerce să-l trateze acasă. O prietenă, asistentă medicală, i-a recomandat ce medicamente să cumpere, iar femeia le-a administrat copilului. A încercat şi leacuri băbeşti, precum albuşul de ou. Dacă la început starea micuţului nu părea gravă, ea s-a deteriorat, astfel încât miercuri seară femeia l-a luat şi l-a adus la UPU, de unde s-a decis ca aceştia să fie internaţi pe secţia de chirurgie infantilă. Medicii estimează că va fi nevoie de circa 2 săptămâni pentru recuperarea copilului.

Acum poliţiştii au deschis un dosar penal pe numele femeii, iar cei de la DGASPC Suceava vor face o comisie disciplinară pentru a stabili sancţiunile ce se impun.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile necesare sunt marcate *

Poți folosi aceste etichete și atribute HTML: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>